Parlamentul Japoniei expulzează deputatul YouTuber care nu a venit niciodată la muncă

2 min citire
YouTuber-ul devenit parlamentar GaaSyy a fost ales în iulie anul trecut, dar nu a participat la nicio sesiune.

Yoshikazu Higashitani, cunoscut sub pseudonimul său online GaaSyy, a devenit primul deputat exmatriculat de parlamentul japonez în mai bine de 70 de ani, după ce nu s-a prezentat la serviciu.

Parlamentul a expulzat doar două persoane din 1950, dar aceasta este prima dată când un parlamentar este exmatriculat din cauza absenței persistente.

Higashitani este unul dintre cei doi membri aleși din partidul de opoziție Seijika Joshi 48 sau „Politician Girls 48”, cunoscut anterior drept Partidul NHK.

Partidul cu o singură temă face campanie pentru schimbări la postul public japonez, NHK.

De când a fost ales în iulie 2022, Higashitani nu a reușit să participe la nicio sesiune.

Supranumit „No-show MP”, el este un fost om de afaceri și YouTuber, renumit pentru videoclipurile sale cu bârfe ale celebrităților.

El a rămas în Dubai, susținând că riscă să fie arestat dacă se întoarce în Japonia.

Se pare că se confruntă cu întrebări pentru presupusa defăimare a unor celebrități japoneze legate de videoclipurile sale de pe YouTube.

Săptămâna trecută, parlamentul i-a cerut lui Higashitani să-și prezinte scuze în persoană în camera de la Tokyo, în ultima sa șansă la răscumpărare.

În schimb, el a anunțat pe canalul său de YouTube că pleacă în Turcia și că plănuiește să-și doneze salariul pentru ameliorarea cutremurului din Turcia.

Hamada Satoshi, celălalt membru al partidului său, a susținut că este ilegal să-l expulzi pe Higashitani din cauza absenței sale de la sesiuni.

Higashitani va fi înlocuit în casă de un alt membru al partidului.

Sursa – www.aljazeera.com