4 tipuri de pantofi bărbătești care se poartă fără șosete

Sezonul cald își intră în drepturi, iar tu trebuie să fii pregătit cu cele mai cool și mai confortabile outfituri. Oricât de elegant ar fi să porți pantofi cu șosete, acest match nu pare o alegere prea inspirată atunci când temperaturile de afară cresc. De aceea, recomandarea noastră este să te îmbraci în continuare cu la fel de mult stil și să alegi acele modele de încălțări care se poartă fără ciorapi lungi, care să-ți acopere gleznele și care să favorizeze umezeala picioarelor în zilele caniculare. Iată 5 tipuri de pantofi bărbătești care se pretează perfect pentru sezonul cald!

Mocasinii 

Celebrii ”penny loafers”, așa cum îi numesc englezii, sunt ideali pentru primăvară și vară. Asortați cu blugi sau cu pantaloni chino, ei sunt alegerea confortabilă și lejeră pentru perioadele cu temperaturi ridicate de peste an. În plus, poți purta mocasini pentru bărbați și cu pantaloni albi ori cu pantaloni la dungă, dar și cu bermude, cât timp optezi pentru un stil clasic. Trebuie să știi că acest tip de încălțăminte se poartă fără șosete și sunt perfecți atât pentru ținutele business –  așa că îi poți purta fără probleme la birou – dar și pentru cele casual sau smart-casual. 

Espadrilele 

Espadrilele sunt o variantă pe care o vei alege și tu atunci când îți creezi ținutele din sezonul cald, dacă ești preocupat de imaginea ta dar ții foarte mult și la confortul personal. Acestea sunt disponibile într-o varietate de modele și de stiluri, așa că le vei putea purta în tot felul de combinații vestimentare. Vestea bună este că nu ai nevoie de șosete, așa că te vei bucura de tot confortul termic de care ai nevoie în zilele călduroase de vară. Poți alege espadrile din pânză, din bumbac sau din piele, pe care să asortezi cu pantaloni rulați la gleznă, pentru un plus de stil. Un alt avantaj al espadrilelor este să sunt extrem de ușoare și îți vor conferi, deci, o senzație plăcută atunci când le încalți. 

Sneakersii 

Dacă preferi stilul sport, nu trebuie să renunți la hainele și accesoriile tale favorite doar din cauza căldurii excesive. Tot ce ai de făcut este să îți adaptezi outfiturile sezonului cald și să îți porți sneakerșii din colecție fără șosete. O alternativă de luat în calcul sunt șosetele invizibile, adică cele foarte scurte, care nu se văd atunci când le porți. Fie că experimentezi ținutele sport-casual pentru ieșirile cu prietenii sau pentru cumpărături, sau că oferi un aer lejer look-ului tău de la birou purtând o pereche de pantofi sport statement, ține cont de aceste mici trucuri de stil. 

Sandalele 

Sandalele se numără printre încălțările pe care le poți purta în sezonul cald, mai ales dacă ești un tip nonconformist. Asortează-le în ținutele tale de plajă, alege-le pentru un pool party și poartă-le în ținute de stradă creative. Sandalele sunt printre cele mai versatile modele de încălțăminte masculină, ele putând fi purtate la fel de bine cu sau fără ciorapi. 

Șosetele sunt un accesoriu important pentru ținutele elegante și nu numai, însă poți renunța la ele în sezonul cald. Inspiră-te din sfaturile noastre și poartă ținute inspirate!

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata