5 sfaturi pentru negocierea salariului

Timpul este totul. Doua greseli frecvente pentru momentul in care sa discutati despre salariu: prea devreme in procesul de interviu daca sunteti in cautarea unui loc de munca si in timpul unei analize a performantei unui loc de munca actual.

Daca sunteti la interviu, speram ca aveti o idee despre care este intervalul de salariu pentru acest rol. Pentru a face mai multe simulari accesati calcul salariu 2022.

Daca lucrezi prin intermediul unui recrutor, ar trebui sa poata afla acest lucru pentru tine chiar si inainte de primul interviu. Unii angajatori va vor intreba in mod specific ce fel de compensatie cautati.

Dar daca asta nu functioneaza, atunci trebuie sa asteptati pana cand aveti o oferta. Daca sunteti in acelas loc de munca este bine de stiut care este momentul potrivit pentru negocierea salariului. Pentru sti exact cat sa cereti cercetand piata si facand simulari ale propriului salariu cu calcul salariu brut.

Ce poti spune in timpul unei analize a performantei – ca esti incantat sa auzi ce treaba buna faci si ca ai dori sa stii ce poti face pentru a avansa in cariera.

Fii realist. Intelegeti care sunt majorarile tipice in organizatia dvs. Nu cereti o suma exorbitanta care sa va faca sa arati ca si cum nu sunteti adaptat la ceea ce este o crestere acceptabila. Acestea fiind spuse, este perfect sa ceri putin mai mult decat speri.

Nu intrebati prea des. Ai primit o marire de salariu. Acum stai pe spate si fii fericit cu el. Munciti din greu si dovediti ca meritati investitia companiei.

Cereti marirea de salariu

Un studiu a raportat ca 57% dintre barbati negociaza salariul, spre deosebire de 7% dintre femei.

Lasand deoparte conversatia mai larga despre discrepanta salariala si sexul, un pas catre egalitatea de remunerare este ca trebuie sa o ceri ca sa o obtii. Indiferent daca esti barbat sau femeie, daca eziti sa ceri o crestere, ar putea insemna unul din doua lucruri, banuiesti ca nu ai castigat-o inca sau esti putin increzator.

Negocierea salariului este o abilitate care trebuie invatata

S-ar putea sa nu primiti o crestere salariala de prima data cand o cereti. Negocierea este o abilitate pe care trebuie sa o dobandesti, la fel de mult ca si cele necesare pentru a-ti indeplini meseria. Pentru ca la ce este bun sa fii grozav la locul tau de munca, daca esti remunerat prost.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata