Cele mai bune centrale termice în 2021?

Tehnologia se află într-o continuă dezvoltare, iar ea a acționat și în industria centralelor termice.

În ziua de astăzi, modelele noi de centrale termice au module wireless implementate, care ne ajută să conectăm smartphone-ul și alte dispozitive. Unele modele pot fi deschise cu mult timp înainte de a ajunge acasă, doar prin a apăsa câteva butoane. Mai mult decât atât, au o interfață ușoară de folosit și extrem de intuitivă.

Indiferent de tipul de centrale termice pe care vrei să îl achiziționezi, trebuie să iei mai multe lucruri în considerare. De exemplu, cât de mare este casa unde vrei să o instalezi? Cât de mulți bani ești dispus să investești? Dar cât de mult ești dispus să cheltui pe combustibil? Acestea sunt întrebările cele mai comune printre cei care vor să cumpere un astfel de dispozitiv.

Care e cea mai bună variantă?

Din punct de vedere cost calitate, când vorbim de centrale termice pe gaz nu avem competiție. Gazul este cel mai ieftin combustibil din lume, și nu doar în România, de aceea majoritatea țărilor de pe planetă se bazează pe acest serviciu. Centralele pe lemn necesită mult spațiu pentru instalare, iar combustibilul costă destul de mult și este acompaniat și de efort fizic, adeseori. Lemnele trebuie tăiate, sortate, și așa mai departe.

Beneficiile unei centrale termice pe gaz

Beneficiile unei centrale termice pe gaz sunt legate de multe ori de cost, nu de design. Prețul unei centrale termice pe gaz este adeseori mai mare decât a unei centrale electrice, dar costul este mai mare doar inițial, la prima investiție, deoarece gazul este mult mai ieftin decât electricitatea, iar în timp vei avea de câștigat.

Beneficiile unei centrale electrice

Cei mai mulți oameni cumpără centrale electrice deoarece ele sunt mai ieftine și pot fi folosite cu ușurință în apartamentele și casele mai mici. Ele sunt conectate la electricitate și au posibilitate de a încălzi rapid casa ta, cu o eficiență de aproape 100%. Mai mult decât atât, nu există același risc asociat cu unele centrale termice pe gaz, deoarece sursa de combustibil este mult mai sigură.

Centrale termice pe gaz vs centrale electrice

Acestea reprezintă cele mai bune două variante, din punct de vedere cost calitate. Varianta pe gaz este mult mai puternică și poate încălzi o suprafață mai mare decât în cazul celei electrice, dar investiția inițială este și ea mai mare, uneori fiind chiar dublă suma. Dar, e vorba doar de necesitățile tale și de ce ai tu nevoie.

Ai un apartament sau o casă mai mică și nu vrei un proces lung și costisitor? Atunci ar trebui să alegi unul dintre modelele de centrale electrice. Dar trebuie să ai grijă, deoarece ele pot aduce costuri destul de mari la factură, deși au câteva beneficii destul de importante. Procesul de instalare este extrem de scurt, iar majoritatea tipurilor de centrale electrice reușesc să încălzească o casă extrem de rapid.

Dacă vei alege o centrală pe gaz, atunci trebuie să te aștepți la o investiție inițială mult mai mare decât în cazul variantei electrice. Există mai multe lucruri care trebuie să fie efectuate: verificarea gazului, racordarea centralei la sistem, instalarea unui coș de fum (cu un tiraj foarte bun, pentru a nu fi afectat procesul de ardere și randamentul centralei), și așa mai departe. Procesul este mai lung și mai anevoios, dar dacă vrei să efectuezi cea mai bună investiție pe termen lung, atunci nu sta pe gânduri și cumpără o centrală termică pe gaz.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata