Cum funcționează un procesor de plăți online?

0

Dacă doriți să oferiți clienților dumneavoastră posibilitatea de a efectua plăți online, cu cardul, pentru serviciile și bunurile pe care le oferiți, cea mai buna varianta pe care o aveți la îndemână este alegerea unui procesor de plăți online.

În relația cu clienții dumneavoastră principalul scop este să le oferiți acestora o metodă sigură de plată. Când banii intră în joc, siguranța se transformă în prioritatea principală deoarece universul online este destul de periculos dacă nu îți iei toate măsurile de precauție, iar furtul de date bancare este o problemă reală.

Pentru a pune la dispoziția clienților dumneavoastră tranzacții sigure aveți nevoie de un procesor plati online securizat care nu numai să simplifice procesul de plată, dar și să se asigure că atât datele contului dumneavoastră cât și cele ale clientului pe care îl serviți sunt complet protejate. Pentru a înțelege mai bine modul în care funcționează un procesor de plăți, gândiți-vă la acesta ca la un intermediar între clienții dumneavoastră și banca unde aceștia își țin banii din care vor plăti pentru bunurile și serviciile dorite.

Etapele prin care trec tranzacțiile online pentru ca banii să ajungă de la cumpărător la comerciant în cel mai sigur mod cu putință

Pentru a primi bani de la clienții dumneavoastră, trebuie să vă alegeți în primul rând un procesor de plăți. Puteți opta de exemplu pentru twispay.com, unul din cele mai sigure procesoare la nivel mondial, disponibile și în România. După ce v-ați decis asupra procesorului de plată dorit, următorul pas pe care trebuie să-l efectuați este deschiderea unui cont de comerciant și instalarea unui gateway de plată pe site-ul pe care îl administrați.

Este important pentru succesul afacerii pe care o dețineți să customizați gateway-ul de plată pentru ca acesta să se potrivească perfect cu design-ul site-ului. Personalizarea aplicației oferă clienților un plus de încredere deoarece astfel li se dovedește faptul că procesorul de plăți este ales special pentru ei de către comerciant și nu se află acolo la întâmplare, doar pentru a părea că li se oferă mai multe variante.

După ce clienții dumneavoastră intră pe site, aleg produsul dorit și se hotărăsc să-l cumpere, tot procesul care urmează după apăsarea butonului de check out este necesar pentru demararea tranzacției online și cererea autorizației de plată către banca cumpărătorului prin intermediul procesorului de plăți. Pentru ca toată această acțiune să aibă loc, este necesar mai întâi ca vizitatorii site-ului să-și furnizeze datele bancare gateway-ului de plată.

Ce se întâmplă din punctul în care cumpărătorii își înregistrează pe site-ul dumneavoastră datele bancare?

După înregistrarea datelor bancare, gateway-ul criptează informațiile primite pentru a elimina riscul de furt al acestora și le trimite direct procesorului de plăți împreună cu alte tranzacții de plată online.

Odată ce a primit datele criptate, procesorul de plăți le trimite mai departe la rețeaua de carduri din care face parte și cardul cumpărătorului. Dacă este vorba de un card de credit sau de debit VISA, procesorul de plăți va trimite informațiile către rețeaua VISA. Pe de altă parte, dacă cardul cumpărătorului este Mastercard, procesorul va trimite informațiile documentului și ale posesorului său către rețeaua Mastercard.

Dar chiar și după ce informațiile plății au ajuns la rețeaua de carduri, plata nu se efectuează înainte ca această rețea să verifice mai departe dacă tranzacția poate sau nu să fie autentificată. În acest punct se analizează numărul cardului, data de expirare a acestuia, codul CVV sau CVC și numele înscris pe card corelând datele primite cu cele salvate la banca emitentă.

Dacă toate informațiile furnizate de client sunt corecte, banca ce a emis cardul cu ajutorul căruia s-a efectuat plata trimite rețelei de carduri o autorizație de plată, iar cumpărătorului în cauză un mesaj în care îl anunță în legătură cu acțiunea de debitare a cardului.

După primirea răspunsului de la banca emitentă, rețeaua de carduri din care face parte și cardul cumpărătorului confirmă validitatea tranzacției procesorului de plăți care o trimite mai apoi gateway-ului de plată. Cu toate că este un proces foarte lung și complicat, ceea ce văd clienții care achiziționează bunuri sau servicii cu cardul de pe site-ul dumneavoastră este doar mesajul final care îi anunță faptul că tranzacția a fost efectuată cu succes.

De asemenea, cu toate că procesorul de plăți se asigură că toți pașii de mai sus sunt efectuați fără excepție de fiecare dată, întregul proces nu durează mai mult de trei secunde și astfel, nu numai siguranța deplină, dar și timpul de așteptare foarte scurt este un mare avantaj de care vă bucurați și dumneavoastră și clienții.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata