Cum să alegi frigiderul potrivit pentru a economisi bani

Există o gamă largă de noi frigidere ieftine care te ajută să faci o economie mare de energie. Aceste frigidere sunt disponibile în mai multe dimensiuni diferite și sunt de mai multe tipuri, în funcție de spațiul intern și extern. În plus, site-urile de specialitate precum shopmania.ro vin cu oferte, reduceri și prețuri care se adaptează la toate tipurile de bugete.

Prin urmare, este necesar să iei în considerare diferitele caracteristici și necesități pentru a alege un frigider potrivit pentru bucătăria ta și pentru a economisi bani fie la cumpărare, fie la factura de electricitate.

Cum să alegi un frigider

Toate modelele existente de frigidere și congelatoare de pe piață sunt însoțite, prin lege, de o etichetă energetică care prezintă date de consum și o indicație a clasei de eficiență. Controlul temperaturii interne, la aceste modele de frigidere care economisesc energia, este garantat de senzori speciali care reglează compresorul în funcție de condițiile externe, minimizând schimbările termice.

Gradele frigiderului și congelatorului sunt indicate extern printr-un afișaj digital.

Atunci când alegi un frigider, trebuie să iei în considerare: tipul frigiderului, ratingul energetic, zgomotul pe care îl face, dimensiunea și spațiul disponibil.

Tipuri de frigider

Frigiderele de pe piață sunt disponibile în mai multe  tipuri. Acestea pot fi frigidere cu ușa simplă, ușă dublă, frigidere cu congelator sau americane. Acestea din urmă mai sunt cunoscute și sub numele de frigidere side-by-side. Acestea au un frigider și un congelator așezate unul lângă altul vertical și deschise cu două uși separate.

Cele mai populare modele sunt cele cu ușă dublă: compartimentul frigiderului este de obicei situat în partea de sus și congelatorul în partea de jos. Acest model de frigider lucrează adesea cu două compresoare separate. În acest caz, ar trebui evaluată lățimea rafturilor, care sunt adesea prea mici pentru a fi funcționale pentru diferitele nevoi de spațiu și depozitare.

Există, de asemenea, frigidere cu:

-Răcire statică, care sunt mai ieftine, dar pe care trebuie să le dezgheți manual atunci când în frigider se formează un strat de gheață. Un ventilator distribuie aerul rece în interiorul compartimentului frigiderului, uniform și se oprește de fiecare dată când ușa este deschisă.

-Răcire No Frost, care spre deosebire de modelul anterior evită formarea de gheață și umiditate excesivă. Acestea funcționează conform principiului prin care aerul rece mai greu tinde să coboare și din acest motiv rafturile inferioare sunt mai reci decât cele superioare.

-Răcirea ventilată, care poate fi atât statică, cât și fără îngheț, permite o temperatură mai omogenă datorită unui ventilator din camera frigorifică. Distribuția aerului rece în frigider și congelator are loc uniform printr-un sistem de canale conectate. Congelatorul se decongelează automat.

Evaluarea energetică

Pe piața, nu mai există frigidere noi cu o clasă energetică mai mică decât C, adică cele care consumă cel mai mult și sunt mai puțin eficiente. Cele mai bune modele de pe piață sunt:

-Clasa A ++ si A +++ cu eficiență energetică > 30;

-Clasa A + cu eficiență energetică 42> Ia <= 30;

-Clasa A cu eficiență energetică Ia> = 42.

Zgomot

Un aspect adesea trecut cu vederea în achiziție este zgomotul frigiderului. Mai ales dacă dormi în apropiere și ai o casă cu pereți subțiri, nu ar trebui să te uiți la bani și să alegi un frigider silențios.

Dimensiune și spațiu disponibil

Atunci când alegi un frigider, este necesar să iei în calcul spațiul disponibil din bucătărie, precum și tipul de frigider, încorporat și, prin urmare, ascuns vederii sau frigiderul tradițional.

În general, marimile standard ale unui frigider încorporat sunt:

  • 55-60 cm adâncime;

– 55 cm lățime;

– 160-180 cm înălțime.

Acestea ar fi câteva considerente de avut în vedere când alegi un frigider. Evaluează necesitățile tale și apoi cumpără un frigider optim pentru spațiul și pentru bugetul tău.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata