Cum să te pregătești din timp pentru rolul de părinte

26

Atunci când vei deveni părinte, viața ta se va schimba total. Chiar dacă vei fi cuprins de entuziasm și vei vedea acest rol ca pe o binecuvântare, vor apărea o mulțime de responsabilități. De aceea, trebuie să te pregătești din timp și să te asiguri că vei avea toate resursele necesare la îndemână pentru a-i oferi copilului tău cele mai bune condiții. Iată câteva sfaturi utile.

Asigură-te că ai un buget suficient de mare

Ca să îi oferi cele mai bune condiții copilului, trebuie să te pregătești din timp și să te asiguri că ai suficiente resurse materiale cu ajutorul cărora să îi asiguri buna creștere. Odată ce va veni pe lume, vor apărea și cheltuielile neprevăzute. Bugetul tău lunar trebuie să fie pe măsura așteptărilor, așa că vei avea nevoie de venituri suplimentare. Prin urmare, trebuie să găsești soluții ca să îți mărești veniturile și să îți sporești nivelul de trai. O soluție ar fi să îți cauți un job mai bine plătit sau să îți iei un loc de muncă part time, pe lângă cel actual. Pe de altă parte, ai putea să vinzi din lucrurile pe care nu le mai folosești sau să apelezi la ajutorul părinților. 

Siguranța celui mic primează

Când cel mic va veni pe lume, o să îți dorești să îl protejezi și vei avea grija lui în fiecare clipă a zilei. De aceea, ca să te asiguri că va rămâne în siguranță, trebuie să iei măsuri de prevenire și protecție, ca locuința ta să devină un mediu sigur, lipsit de orice pericol. Așadar, instalează-ți camere de supraveghere, folosește un baby monitor și nu uita să instalezi și un sistem antiefracție, cu senzor miscare, împreună cu un sistem de alarmă. În felul acesta, o să fii sigur că cel mic va rămâne teafăr și vei putea să îl supraveghezi constant. De asemenea, pentru că liniștea este un factor important când ai copii, ca să eviți zgomotul, să nu lași frigul să pătrundă, iar ușile să nu se trântească, folosește amortizoare usi, ca acestea să se închidă automat. 

Un spațiu mai mare

Copilul tău va avea nevoie de o cameră special amenajată, unde să aibă parte de liniște și confort. În acea încăpere o să așezi pătuțul, jucăriile și multe alte lucruri aferente copiilor. De aceea, ideal ar fi să te muți într-o casă suficient de spațioasă, dacă nu locuiești deja într-una. În plus, ia în considerare faptul că s-ar putea, la un moment dat, ca unul sau ambii bunici să vină în vizită, ca să aibă grijă de cel mic. Deci, o să ai nevoie de o cameră și pentru aceștia. 

O mașină personală

Odată ce vei deveni părinte, o să fii nevoit să te deplasezi în tot felul de locuri. La cumpărături, la controale medicale, la rude, la grădiniță sau școală, afterschool sau în vacanțe cu familia. De aceea, un automobil personal îți va fi de mare ajutor și îți va facilita viața de zi cu zi, fără să mai depinzi de mijloacele de transport în comun sau de alte persoane. Totuși, nu uita ca va trebui să îți dotezi mașina cu un scaun auto, iar astfel copilul tău o să rămână în siguranță în timpul condusului. De asemenea, ia în considerare și faptul că o să ai nevoie de un portbagaj încăpător pentru transportul căruciorului pentru copii. 

Acestea sunt doar câteva dintre aspectele pe care să le iei în considerare când vrei să te pregătești pentru rolul de părinte. Trebuie să fii pregătit din toate punctele de vedere, mai ales financiar, dar și emoțional, pentru a face față cu brio oricărui scenariu. Fii pregătit să ai mai puțin timp liber, să reduci orele de somn sau să faci față stresului. 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata