Cum sa valorifici cei 7 ani de acasa pentru succesul viitorului copilului tau

In zilele noastre, cei 7 ani de acasa nu mai exista deoarece acum copilul este inclus in sisteme educationale inca de la varste fragede. Cu toate acestea, primii 7 ani din viata unui copil sunt extrem de importanti, iar acest lucru nu se va schimba niciodata.

Ce il invata parintii pe copil in primii 7 ani, cum creste si cum isi dezvolta gandirea in primii ani de viata il vor ajuta sa isi consolideze viitorul.

De aceea, normele deprinse din familie in primii 7 ani sunt extrem de importante. Mai jos, iti prezentam cum sa valorifici acesti ani petrecuti acasa pentru ca micutul tau sa aiba un viitor plin de succes!

Cum sa il ajuti pe cel mic sa devina un copil “bine crescut”

Salutul

Incurajeaza-l pe cel mic si invata-l sa salute mereu. Atunci cand vii acasa, atunci cand pleci sau cand va treziti, foloseste constant: “Buna dimineata!”, “Bine ai venit!”, “La revedere!” sau alte forme de salut. Salutul este prima norma de conduita ce trebuie invatata din familie.

Manierele la masa

Din aceeasi categorie cu salutul fac parte si manierele la masa. Da-i copilului tau un exemplu si incurajeaza-l si pe el sa multumeasca pentru masa si sa isi ceara scuze atunci cand se ridica de pe scaun in timpul mesei. Mai mult decat atat, invata-l sa foloseasca corect tacamurile si sa respecte comesenii.

Achizitioneaza astfel de manuale editura Art Educational si ajuta-l pe copil sa invete inca de la o varsta frageda cate putin din fiecare. Aceste lucruri il vor ajuta foarte mult atunci cand va incepe scoala!

Invata-i sa recunoasca cand au gresit!

Este foarte important ca micutii sa recunoasca atunci cand au gresit si sa isi ceara scuze. Greseala recunoscuta este pe jumatate iertata, iar un “Imi pare rau!” valoreaza mai mult decat orice. Pentru ca cei mici sa foloseasca expresiile acestea, ei au nevoie sa le auda de la cei din jur. De aceea, recunoaste cand ai gresit, cere-ti scuze si cei mici vor invata ca sa gresesti este omeneste si nu este un semn de slabiciune.

Regulile de buna purtare in societate

Cel mic trebuie sa se comporte civilizat atat acasa, cat si in public, dar si cand se joaca cu prietenii lui. Invata-l sa fie respectuos si civilizat atat cu adultii, cat si cu micutii de varsta lui.

In ceea ce priveste educatia celui mic, evita sa ii atragi atentia in public. Nu vei face decat sa il umilesti, iar el va percepe regulile ca pe ceva neplacut si stresant. Atrage-i atentia pe un ton placut, atunci cand sunteti doar voi doi. Editura Art ofera o multime de alte carti care sa te ajute sa il educi pe cel mic in primii 7 ani de acasa!

Retine mereu faptul ca micutii sunt obisnuiti sa imite ce fac adultii. De aceea, daca parintii sunt politicosi si mereu atenti sa le ofere celor mici un exemplu bun, copiii vor invata sa inteleaga normele sociale si sa fie educati si “bine crescuti”.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata