Cum se curăță corect un dozator de apă

0

Concepute special pentru a asigura un consum optim de apă potabilă, dozatoarele sunt unele dintre aparatele care necesită o îngrijire specială ca să ofere în permanență purificare și igienă. Acestea se curăță la intervale de timp regulate pentru a evita contaminarea apei sau îmbolnăvirea persoanelor care o beau. În plus, întreținerea adecvată contribuie și la funcționarea optimă a aparatului pe termen lung.

 

În cele ce urmează, îți prezentăm câteva sfaturi utile, pentru a te asigura că menții dozatorul de apă la performanțe înalte.

Alegerea soluțiilor de curățare potrivite

Siguranța consumului de apă trebuie să fie o prioritate pentru toți cei care utilizează un dozator. Acesta trebuie să fie igienizat la fiecare șase săptămâni sau ori de câte ori se schimbă bidonul. 

 

Produsele inovative ușurează munca, iar una dintre cele mai potrivite soluții de curățare a dozatorului de apă este tehnologia inovatoare SIP 2000. Aceasta a fost concepută de La Fântâna și se folosește pentru igienizarea automată zilnică a aparatului de apă. 

 

Metoda utilizează procese naturale pentru a oferi mai multă siguranță și a păstra calitățile lichidului. SIP 2000 este recomandat pentru orice model de dozator La Fântâna deținut de consumatorii casnici sau industriali.

 

Pe lângă beneficiile igienizării permanente, tehnologia contribuie și la reducerea consumului de energie deoarece întrerupe alimentarea dozatorului pe timpul nopții. Utilizatorii pot solicita service dozatoare apa pentru a se bucura de eficiența SIP 2000. 

 

Practic, este vorba de un mini-generator de ozon ce acționează pe termen scurt și bine definit. După acțiunea sa antimicrobiană, dezinfectantul generat se descompune în oxigen și împrospătează gustul apei.


Curățarea dozatorului de apă în 3 pași simpli

Dozatorul poate fi curățat destul de repede și folosind o soluție pe bază de apă, clor sau oțet. Se folosesc 4 litri de apă și 20 ml de clor, dacă se optează pentru această variantă sau o parte de oțet pentru fiecare trei părți de apă, în cazul soluției cu oțet. Iată care sunt pașii pe care trebuie să îi urmezi:

 

  • Deconectarea aparatului și îndepărtarea sursei de apă

 

Înainte de a demara orice acțiune de igienizare, deconectează aparatul și îndepărtează recipientul pentru apă. Asigură-te că dozatorul nu mai este conectat la rețeaua electrică și că nu există prin apropiere prelungitoare sau alte obiecte care cresc riscul de incidente nedorite. De asemenea, dacă aparatul este apropiat de perete, electronice sau mobilier în mod normal, este indicat să se mute mai departe de acestea, în momentul dezinfectării.

 

 

  • Curățarea părților interioare ale dozatorului

 

Într-un recipient încăpător, se amestecă cei 4 litri de apă cu cantitatea de clor sau oțet, în funcție de preferințe. Apoi, cu un burete curat înmuiat în soluția obținută se curăță suprafața interioară a dozatorului, iar restul se toarnă în rezervorul aparatului. Se lasă să acționeze cel mult 5 minute, apoi se scurge soluția prin robinetul de apă rece. Nu este indicat să lași apa cu clor sau oțet mai mult decât timpul precizat pentru că rezervorul se va uza mult mai repede.

 

 

  • Clătirea dozatorului de apă

 

După ce soluția de curățare a fost bine scursă, clătește dozatorul cu apă. Umple rezervorul cu apă curată de patru ori și lasă-o să se scurgă la fel prin robinet. Acordă o atenție deosebită etapei de clătire pentru a te asigura că apa nu va avea gust de clor sau oțet. Asigură-te că ai dezinfectat și tava de scurgere precum și spațiul de sub aceasta. Mediul umed favorizează dezvoltarea bacteriilor, așadar nu pune tava la locul ei până când aceasta nu este complet uscată.

De ce să ții cont atunci când cureți dozatorul de apă

  • Pentru a evita contaminarea apei cu microbi, nu lăsa o sticlă de apă mai mult de o lună în dozator. La fel ca și în cazul produselor alimentare, lichidul îmbuteliat conține bacterii care pot cauza probleme odată cu trecerea timpului. 

 

  • De asemenea, atunci când folosești dozatorul, evită atingerea cepurilor pentru a nu lăsa urme ce pot ajunge foarte ușor în apă. Înainte de a monta o nouă sticlă, spală-te bine pe mâini, verifică robinetele și apa pentru a avea siguranța că acesta nu a reținut nici o urmă de clor sau oțet.

Dozatoarele sunt produse ideale pentru a beneficia oriunde ai nevoie de apă curată și purificată. Pentru a te bucura de un gust bun, siguranță în utilizare și funcționare optimă, igienizează aparatele frecvent utilizând produse inovative sau soluții preparate în casă. 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata