Florile ne coloreaza casa si sufletul

0 680

Florile, fie ele de interior, fie de gradina, ne coloreaza atat casa si gradina, cat si sufletul. Daca stai la bloc si nu ai posibilitatea sa te bucuri de o gradina cu flori, ai oricand posibilitatea sa optezi petru plantele la ghiveci –  acestea pot fi de efect si pot sa anime orice incapere. Daca nu ai avut pana cum flori in grija, nu stii cum se ingrijesc sau ce conditii trebuie sa le creezi, pentru ca acestea sa o duca bine, poti opta pentru carti sau articole online, care detaliaza informatii corecte despre ingrijirea plantelor de apartament si nu numai. https://tettu.ro/cum-sa-ingrijesti-plantele-de-apartament-pentru-a-te-bucura-de-natura-in-propria-casa/

Pentru a alege corect plantele pentru apartamentul personal, gandeste-te la aspectul plantelor pe care le vrei in preajma ta. De exemplu, Azaleea https://tettu.ro/azaleea-planta-ideala-pentru-gradina-si-apartament-chiar-daca-nu-esti-expert-in-gradinarit/ face niste flori spectaculoase, in diferite nuante de roz, alb, lila, oranj, rosu si asa mai departe. In schimb, daca iti plac plantele care se mentin vesnic verzi, poti sa optezi pentru ficus sau yucca. Un alt aspect important, pe care trebuie sa il iei in calcul, il reprezinta marimea plantelor atunci cand acestea ajung la maturitate deplina si modul in care acestea s-ar incadra in spatiul disponibil din casa. Alegeti dimensiunile plantelor in functie de dimensiunile apartamentului.

Acorda plantelor tale de apartament o ingrijire corespunzatoare, deoarece acestea mai depind si de anumite conditii speciale de mediu, indiferent de anotimp. Marea majoritate a plantelor se dezvolta cel mai bine intr-o zona bine iluminata, cu o temperatura moderata si o umiditate usor crescuta, dar sunt si suficiente exceptii de la aceasta regula, care pot trai intr-un mediu umbrit si la temperaturi mai scazute. Asadar, daca aveti o locuinta luminoasa / intunecata, alegerea plantelor ar trebui sa se faca in functie de gradul de luminozitate si calitatea aerului din incaperi. In caz contrar, florile nu vor inflori, nu se vor dezvolta sau vor pierii.

Temperatura din casa trebuie si ea sa fie echilibrata (temperaturile prea ridicate usuca aerul si plantele ajung sa se paleasca, iar cele prea scazute pot duce la inghetul acestora). De asemenea, plantelor nu le prieste sa fie tinute in curent, asadar ai grija unde anume le gasesti loc in casa, astfel incat acestea sa fie ferite. Florile, pentru a creste in mod uniform si armonios, ar trebui rotite spre lumina din cand in cand, astfel incat sa beneficieze din plin de lumina naturala. In general, ingrijirea plantelor de apartament nu necesita accesorii, echipamente  sau produse specializate, ca in cazul florilor de gradina, dar poti opta voluntar pentru manusi, pentru a evita murdaria produsa de pamantul acestora.

Natura mereu ne-a fost alaturi si fara sa vrem ne-am intersactat drumurile cu ea, chiar daca locuim intr-o zona urbana, in care cladirile din beton sunt cele care predomina peisajul. Parcurile sunt cel mai concret exemplu, care ne demonstreaza ca ne dorim, la un moment dat, sa ne petrecem timp in natura, printre plante, flori si copaci. Daca nu ne putem permite tot timpul sa facem plimbari prin parcuri, putem oricand sa optam pentru plantele la ghiveci, care ne vor fi tot timpul aproape si care ne vor colora viata.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

x