Noul parc din Capitală rivalizează cu Herăstrău și Cișmigiu

De Jurnalul Național Actuale Timp Liber Utile 130 citiri
4 min citire

Inrolare trafic.ro
Vești excelente pentru bucureșteni – de acum, au la dispoziție un nou loc pentru plimbări, relaxare, făcut sport și chiar și lucrat. Cel mai nou parc din Capitală poate rivaliza oricând cu Herăstrău și Cișmigiu. „Ceea ce înainte era o groapă de gunoi, a devenit cel mai mare parc din București deschis după Revoluție”.

A fost inaugurat un nou parc în Capitală

Un loc pe care locuitorii Sectorului 6 îl ocoleau, fiind transformat într-o mare groapă de gunoi, este pe cale să devină una dintre principalele atracții ale acestui colț al orașului.

Reprezentanții Primăriei Sectorului 6 au anunțat inaugurarea singurului parc din Capitală cu pădure urbană și spații de lucru în aer liber.

„Ceea ce înainte era o groapă de gunoi, a devenit un frumos parc în Cartierul Militari”

Primele imagini au apărut în mediul online și arată clar diferența uriașă, un proiect ambițios a reușit să devină realitate. Nu este doar un loc pentru plimbări și relaxare, poate deveni chiar birou pentru cei care lucrează remote, existând cinci foișoare dotate cu prize și WiFi.

„Ceea ce înainte era o groapă de gunoi, a devenit un frumos parc în Cartierul Militari. Parcul Liniei a ajuns la opt hectare, îl face cel mai mare parc din București deschis după Revoluție. Un spațiu verde cu foarte multe facilități de relaxare, avem o pistă de biciclete de 1,5 km, care face legătura din Lujerului și Bd. Doinea Cornea, avem locuri de joacă pentru copii, aparate pentru sport în aer liber, mese, oamenii pot sa vină să facă un picnic chiar aici.

Avem mese de pingpong, de teqball, multe facilități, acest parc din București poate să devină un parc de referință de acum înainte. Avem foișoare în care oamenii pot veni să lucreze în aer liber, au Wi-Fi, au electricitate, au și umbră.

Am plantat undeva la 1.500 de arbori, avem o pădure urbană, o zonă fără mașini, aici nu există trafic, doar spațiuverde”, a transmis primarul CiprianCiucu, prezent la deschiderea celor 3,5 hecatare, dintre Lujerului și Bd. Doina Cornea.

Ce dotări există în noul parc?

Noua zonă a parcului, ce a fost inaugurată chiar în ziua de Florii, conține:

-pistă de biciclete de 585 de metri, în continuare celei din Faza I;
-o pădure urbană de 1 ha, cu 900 de arbori: brazi, pini, tei, salcâmi, pruni, arbori de lalea; etc. Este prima pădure urbană într-o zonă intens locuită. În afară de pădure, alți 550 de copaci au fost plantați în Faza II a parcului, iar 350 de arbori au fost plantați în Faza I;
-2.500 de arbuști și mii de flori;
-suprafața spațiului verde e de 5.093 mp, cu sistem automatizat de irigații;
-pe o bucată de 5.000 mp, care a fost denumită Liniei II bis, au fost amenajate doar alei încadrate de spațiu verde;
-pumptrack (267 mp);
-fântână drydeck (64 mp);
-locuri de joacă;
-zonă de fitness și de hamace;
-cinci foișoare smart, dotate cu prize și WiFi;
-bănci de mai multe tipuri;
-cișmele și toalete ecologice;
-șase rastele de biciclete, cu câte cinci locuri fiecare;
-panou informatic;
-totul este monitorizat video, cu camere de supraveghere.

 

Sursa – playtech.ro

TAGGED: ,