OMS avertizează şi se arată îngrijorată de o posibilă apariție a mai multor focare de rujeolă

De Jurnalul Național Familie și relații Lifestyle Sănătate 211 citiri
3 min citire

Inrolare trafic.ro
În raportul  Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), realizat recent se arată că peste 22 de milioane de copii nu au făcut prima doză de vaccin împotriva rujeolei anul trecut, marcând cea mai mare creștere din ultimele două decenii. În același raport, OMS se arată îngrijorată de posibilă apariție a mai multor focare de rujeolă.

Presa internațională notează, citând raportul OMS, că în timp ce cazurile raportate au scăzut cu peste 80 de procente în 2020, riscul de rujeolă este, de fapt, în creștere. Situația este cauzată de faptul că imunizarea a scăzut. Mai mult, către laboratoare s-a trimis cel mai mic număr de probe pentru a fi testat. Acest lucru pune în pericol capacitatea țărilor de a preveni focarele, a avertizat OMS.

Avertisment teribil de la OMS: Riscăm să schimbăm o boală mortală cu o alta

 

În opinia sa, ”În timp ce cazurile de rujeolă raportate au scăzut în 2020, dovezile sugerează că probabil vedem calmul de dinainte de furtună, deoarece riscul de focare continuă să crească în întreaga lume”, a declarat Kate O’Brien, directorul Departamentului de Imunizare, Vaccinuri și Biologie al OMS.

Campaniile de vaccinare au fost amânate din cauza pandemiei

În contextul sanitar, numărul celor mici care nu au primit prima doză de vaccin anti-rujeolă este mai mare cu 3 milioane față de cel înregistrat în anul 2019. Mai mult decât atât, doar 70% dintre aceștia au primit cea de-a doua doză de vaccin anti-rujeolă, număr sub ținta necesară de 95 la sută. În total, 24 de campanii de vaccinare împotriva rujeolei, care erau planificate pentru 2020, au fost amânate din cauza pandemiei de coronavirus.

Aşadar, Politico.eu scrie că Kate O’Brien, directorul Departamentului de Imunizare, Vaccinuri și Biologie al OMS a declarat că ”țările trebuie să se asigure că resursele pentru imunizări de rutină nu sunt deturnate către eforturile de vaccinare împotriva coronavirusului” și că vaccinările legate de pandemia în curs de desfășurare au fost sprijinite prin noi finanțări. Dacă acest lucru nu se întâmplă, ea a spus că „riscăm să schimbăm o boală mortală cu alta”.