Principiile de baza pentru un stil de viata sanatos

Zi de zi incercam sa ne motivam ca vom alege un stil de viata sanatos. Insa ce facem pentru a ne atinge acest tel?  Mai mult de 80% din sanatatea noastra depinde de modul in care ne hranim, facem sport, ne odihnim dar si de felul in care experimentam anumite stari si sentimente.

Toate fac parte din programul nostru zilnic. Iar ceea ce ne lipseste cu adevarat este adoptarea unui stil de viata sanatos in care sa ne gasim un echilibru de sine. Asumarea unor principii presupune asadar: o dieta sanatoasa si echilibrata care ar trebui sa functioneze normal ci nu ca o provocare.

Este necesar sa mananci alimente integrale neprocesate, sa eviti carbohidrantii si zaharurile. In acelasi timp sunt importanti toti acei micronutrienti de care organismul are nevoie pentru a functiona in conditii optime si anume mineralele si vitaminele.

Un al doilea principiu de baza este legat de sport. Daca ai vreun hobby care este legat de sport sau orice alta activitate prin care practici exercitii sau sporturi care te atrag, atunci practica-le constant.

Chiar si in timpul liber, plimba-te cu bicicleta sau cu rolele, scoate-ti catelul la plimbare, ori fie mergi pe jos caci este cel mai sanatos lucru. Un alt aspect este legat de odihna. Este important sa dormi suficient pentru a-ti asigura nivelul optim de energie si productivitate.

La fel de important este sa elimini stresul,  relaxandu-te prin practicarea unor sporturi, sau prin diverse alte activitati. Eficiente in acest sens sunt si participarea la seminariile despre management al stresului sau vizita la un psiholohg.

De asemenea, gandirea pozitiva iti va creste imunitatea organismului, astfel ca vei scapa rapid de orice boala care te afecteaza.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata