Simona Halep a ajuns la Miami, unde o aşteaptă o mare provocare

De Jurnalul Național Actuale Sport 149 citiri
7 min citire

Inrolare trafic.ro
După un an și aproape 7 luni de absență de pe terenurile de tenis, în sfârșit Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) dădea sentința finală în cazul Simonei Halep. Cu alte cuvinte, românca noastră a reușit să-și dovedească nevinovăția și să revină în sportul pe care-l iubește. Și asta se va întâmpla la turneul de la Miami, unde Simona a și ajuns, de altfel, dar o aşteaptă o mare provocare. Citește mai departe și află cne nu este fericit pentru participarea româncei la turneu.

TAS a făcut dreptate în cazul Simonei Halep

Pe 5 martie, după o perioadă extrem de lungă de presiuni, acuzații nefondate și bătălii avocățești, Agenția Internațională de Integritate a Tenisului (ITIA) lua act de decizia Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS) în cazul jucătoarei române de tenis Simona Halep.

În urma unei audieri care a avut loc în perioada 7-9 februarie 2024 la Lausanne, Elveția, comisia TAS a admis parțial apelul formulat de Halep împotriva sancțiunii disciplinare impuse de un tribunal independent în septembrie 2023, reducând perioada de ineligibilitate de la patru ani la nouă luni, perioadă care deja fusese pusă în aplicare prin deciziile inițiale ale ITIA.

În afirmaţiile sale, „Un element esențial al procesului antidoping este capacitatea unui jucător de a face apel, iar ITIA respectă atât dreptul lor de a face acest lucru, cât și rezultatul.

ITIA așteaptă decizia completă și motivată și o va analiza amănunțit în timp util.”, a declarat directorul executiv al ITIA, Karen Moorhouse.

 

În 2023, Halep a fost găsită, de către un tribunal independent, că a încălcat programul antidoping al tenisului. Pentru detalii complete, inclusiv decizia scrisă de la audierea în primă instanță, faceți clic aici.

Simona Halep a ajuns la Miami

Jucătoarea este liberă să își reia jocul începând cu data de la data decizie TAS, sub rezerva oricăror cerințe privind data de intrare în anumite turnee. În aceeași zi în care primea decizia, organizatorii turneului de la Miami îi ofereau un wildcard, o invitație oficială de a juca în cadrul turneului, iar Ambasada SUA la București emita un comunicat oficial pe această temă.

Așadar, Simona Halep va reveni în tenis la Miami Open în această lună, după ce a câștigat apelul la suspendarea pentru dopaj și a obținut reducerea pedepsei de la patru ani la nouă luni.

În mesajul său, „Mulțumesc turneului pentru că mi-a oferit această oportunitate și abia aștept să mă întorc pe teren și să concurez. Ne vedem cu toții în curând!”, a postat joi, pe rețelele de socializare, dubla campioană de Grand Slam și fosta jucătoare nr. 1.

Dar, în opinia organizatorilor, nu va fi un turneu ușor pentru jucătoarea noastră, având în vedere că ar putea da piept cu Venus Williams, Caroline Wozniacki, Emma Răducanu, Kei Nishikori, care au primit wild card-uri la Miami.

Venus Williams a câștigat Miami Open de trei ori în cariera sa. În prezent în vârstă de 43 de ani și aflată pe locul 484, septupla campioană la turnee majore va debuta săptămâna viitoare la Indian Wells. Emma Răducanu și Kei Nishikori au primit, de asemenea, locuri.

Simona Halep a ajuns la Miami, dar o aşteaptă o mare provocare. Cine nu este fericit pentru participarea româncei la turneu

Cine nu este fericit pentru participarea româncei la turneu

Astfel, Tara Moore, o fostă jucătoare de tenis britanică, a făcut recent apel la WTA în contextul în care Simona Halep a primit un wildcard pentru Miami Open.

Jucătoarea a fost depistată pozitiv cu metaboliți de nandrolon și boldenonă după Openul de la Bogota 2022, în aprilie 2022. Britanica susține că nu a consumat substanța interzisă cu bună știință. În decembrie 2023, ITIA a decis că substanța interzisă se afla în carnea contaminată pe care ea a consumat-o și, prin urmare, i s-a permis să concureze din nou.

Simona Halep, care de asemenea a făcut recent apel și a anulat interdicția de a mai juca tenis din cauza unui incident de dopaj, a dezvăluit pe rețelele sale de socializare că a primit un wildcard pentru a concura la Miami Open 2024. Moore a postat anunțul pe X și a felicitat-o pe Halep pentru că a reușit să revină cu ușurință în acest sport.

Ea a criticat, de asemenea, lipsa de sprijin din partea WTA în cazul ei de dopaj. Moore a sugerat să existe o regulă care să le permită jucătoarelor care sunt găsite nevinovate să folosească un clasament de protecție.

Astfel, „Este grozav că @Simona_Halep este capabilă să se repună pe picioare atât de repede.

Păcat că nu este la fel pentru mine și pentru alte jucătoare care au fost exonerate și care nu sunt atât de sus pe totem. WTA are nevoie de o regulă Că, dacă un jucător este găsit fără nici o vină sau NEGLIJENȚĂ LA TOATE, ar trebui să primească cel puțin o protecție. Nici măcar un e-mail de bun venit înapoi sau chiar și un sumar.

Aici este calitatea de membru pentru restul anului în care nu ai apucat să joci când ai fost acuzat pe nedrept este pur și simplu descurajator.”, a scris Moore  pe X.

Simona Halep a ajuns la Miami, dar o aşteaptă o mare provocare. Cine nu este fericit pentru participarea româncei la turneu

Halep va reveni la Miami Open, unde a ajuns de două ori în semifinale, în 2015 și 2019, și o apariție în sferturi de finală în 2016 și 2017.

Sursa – playtech.ro