Un bărbat de 74 de ani a devenit cel mai bătrân fotbalist profesionist din lume

Dacă crezi că vârsta te poate împiedica din a mai face sport, ei bine de acum poți să știi că nimic nu te poate opri. Itzhak Hayk, un bărbat israelian născut în Irak, a reușit să ajungă, la vârsta de aproape 74 de ani, cel mai bătrân fotbalist profesionist din lume. Acesta a reușit să apere fără probleme poarta clubului Maccabi Ironi Or Yehuda.

Baba Gol, cum mai este poreclit bătrânul, a intrat în echipa sa de club în meciul de Liga a cincea jucat împotriva echipei Maccabi Ramat Gan, pierzând cu scorul de 1-5.

Imediat după ce meciul s-a încheiat, cei de la Cartea Recordurilor care se aflau în tribune, i-au înmânat o pachetă lui Hayk pentru ceea ce a realizat, omologând astfel rezultatul obținut, potrivit Sport Bible.

Cel mai bătrân fotbalist profesionist din lume care a fost până la momentul actual, a fost uruguaianul Robert Carmon. Acesta a jucat în luna octombrie a anului 2015 pentru Club Pan de Azucar la înaintata vârstă de 53 de ani și jumătate.

Mai departe, cel mai vârstnic fotbalist profesionist cunoscut din lumea este Kazuyoshi Miura, un japonez care la vârsta de 52 de ani a semnat un contract nou, care este valabil pentru anul 2019, cu FC Yokohama. Miura joacă cel de-al 34-lea sezon la profesioniști.

A reușit să marcheze 55 de goluri în 89 de selecții la naționala Japoniei și a ajuns pe la cluburi precum Palmeiras, FC Santos, Dinamo Zagreb sau Genoa.

Colin Lee, este actualmente cel mai bătrân fotbalist amator din lume. Este un britanic veteran în vârstă de 79 de ani, care continuă să se dezvolte în cadrul aceleiași echipe locale împreună cu fiul său Clin Jr., care de asemenea are vârsta înaintată de 50 de ani, dar și împreună cu nepotul său Tom, de numai 21 de ani.

Cu toate că vârsta lui Colin Lee este destul de avansată, acesta lucrează fără probleme ca secretar la opt cluburi locale.

Sursa: observator.tv

Loading...
Citește și
loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata