14 țări europene care caută forță de muncă

Care sunt cele mai solicitate locuri de muncă din Europa? Care sunt țările care angajează cei mai mulți români? Ce limbi străine trebuie să știi pentru a lucra în Europa? Dacă și tu ți-ai pus vreodată aceste întrebări și dacă îți cauți un loc de muncă stabil într-o țară europeană, ai ajuns unde trebuie. În rândurile de mai jos ți-am pregătit cele mai importante întrebări referitoare la acest subiect care te interesează.

Care sunt țările care angajează cel mai mult în Europa?

Globalizarea a făcut posibilă și necesară angajarea expaților în toate țările din Europa. Companiile europene caută în mod constant lucrători care cunosc cel puțin o limbă străină, cea mai cerută fiind, desigur, limba engleză. 

Discutând concret despre țările europene care angajează pe bandă rulantă lucrători din România, le putem împărți, pentru o viziune mai clară a acestora, în patru zone mari ale continentului.

Europa de Sud

Dacă nu te-ai văzut niciodată lucrând într-o zonă în care soarele se arată rar pe cer, iar temperaturile sunt, în majoritatea timpului, foarte scăzute, probabil ar trebui să te orientezi către căutarea unui job în zona de sud a Europei. Stilul de viață mediteranean este imposibil să nu îți placă, așa că îndreaptă-ți atenția către țări precum Spania, Portugalia, Grecia sau Malta, care caută constant forță de muncă din România, mai ales în sezonul estival. 

Europa de Est

Dacă preferi să fugi de aglomerația și căldura excesivă din timpul verii, pe care le vei întâlni, negreșit, în zona mediteraneană, atunci partea de est a Europei ar fi mai potrivită pentru tine. Polonia, Republica Cehă ori Bulgaria au posturi pentru care poți aplica tot timpul anului, cu promisiunea că în aceste părți de continent te vei simți exact ca acasă. Mai mult decât atât, avantajul acestor state europene este că, în raport cu veniturile pe care le poți realiza aici, costul vieții este unul destul de mic.

Europa de Vest

Dacă vrei să faci o schimbare mai serioasă și ești impresionat de o organizare ca la carte, probabil Europa de Vest este zona în care ar trebui să îți cauți de lucru. Sunt deschise tot timpul anului posturi de medici români în Germania, Franța, Belgia sau Olanda, însă pentru a aplica la un job de acest tip ar fi necesar să stăpânești, măcar la un nivel începător, în afară de engleză, și limba oficială a țării pentru care optezi. 

Regatul Unit

Dacă mentalitatea ta se bazează pe replica Go big or go home, înseamnă că Regatul Unit al Marii Britanii este locul cel mai potrivit unde te-ai putea muta de îndată din România. Marea Britanie și Irlanda sunt două state cu porțile mereu deschise pentru specialiști români, iar Scoția le urmează îndeaproape. 

Ce limbi străine ar trebui să știu pentru a mă angaja în străinătate?

Răspunsul scurt la această întrebare este cu cât mai multe limbi străine cunoscute, fie doar la nivel conversațional, cu atât mai bine. Totuși, engleza ține podiumul limbilor cerute de angajatorii europeni, alături de limba germană. Limba franceză, olandeză și spaniolă sunt, de asemenea, limbi foarte solicitate, urmate de italiană și limbile scandinave, adică de suedeză, daneză, norvegiană și finlandeză.

Ce fel de locuri de muncă sunt oferite în Europa?

Așa cum era de așteptat, angajatorii europeni caută să preia în primul rând specialiști, indiferent despre ce domeniu vorbim. Există perspective în fiecare sector, dar unele dintre ele sunt mai des întâlnite decât altele. De exemplu, locurile de muncă în serviciul clienți sunt cele mai solicitate. Agenții multilingvi, managerii de conturi, planificatorii de forță de muncă sau managerii de operațiuni sunt, de asemenea, unele dintre cele mai căutate profiluri. Domeniul IT oferă multe posturi vacante pentru candidații multilingvi din Europa. Acestea includ asistență tehnică și inginerie software.

Dacă informațiile pe care ți le-am oferit te-au inspirat, caută-ți un job în Europa chiar astăzi și bucură-te de o carieră ascendentă!

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata