5 Motive pentru care să alegi terapia online

De Continut Sponsorizat Publicitate Sănătate 121 citiri
6 min citire

Inrolare trafic.ro
În ultimii ani am devenit tot mai dependenți de tehnologie – pentru cumpărături, învățare, socializare – practic pentru aproape fiecare aspect al vieții noastre.

Terapia poate fi o experiență extraordinar de  valoroasă pentru cei care au nevoie de ajutor pentru a depăși provocările cu care se confruntă în viață. Cu toate acestea, pentru unii dintre noi accesul la terapie poate fi dificil. Stigma, limitările fizice și programul aglomerat deseori stau în calea accesului la ajutor specializat.

Se preconizează că terapia online va deveni tot mai populară în următorii ani. Este la fel de eficientă ca terapia clasică și vine cu o serie de avantaje suplimentare. Acestea includ aspecte practice, precum comoditatea și costul, dar și altele mai puțin evidente, legate de relația terapeutică.

Așadar, dacă te gândești să faci acest pas și te întrebi dacă terapia online este potrivită pentru tine, continuă să citești pentru a afla mai multe despre beneficiile terapiei online și cum poți începe acest proces.

 

Ce înseamnă terapia online?

Terapia online este exact ceea ce pare. Procesul este similar cu terapia în cabinet: singurul lucru care se schimbă este mediul.

Au trecut vremurile în care singurul mod de a primi suport pentru sănătatea mintală era pe canapeaua terapeutului. Odată cu dezvoltarea terapiei online, poți vorbi acum cu un psiholog calificat oriunde și oricând ți se potrivește.

Terapia online nu este o noutate – există de ceva timp. Dar tot mai mulți dintre noi au început să descopere beneficiile terapiei online în ultimii ani, în special din cauza pandemiei. Când au fost impuse măsuri de izolare mai stricte, ședințele de terapie au fost mutate în mediul digital, iar mulți oameni au considerat sprijinul virtual inestimabil.

Cu toate acestea, există numeroase avantaje suplimentare în afara ușurinței de acces la servicii de terapie.

Fie că vrei să-ți ameliorezi anxietatea, să înfrunți o fobie sau pur și simplu să devii o versiune mai bună a ta, terapia online îți oferă acces la aceleași mecanisme de adaptare pe care le-ai avea într-o ședință față în față.

Pentru mulți dintre noi, să facem pasul și să începem terapia poate fi o provocare. Poți simți mai mult confort având o convorbire video cu terapeutul tău în timp ce știi că în cealaltă cameră se joacă copiii și nu ai nicio grijă în ceea ce-i privește. Sau poate nu ai suficient timp în zi pentru a ajunge la o ședință, între programul de lucru și celelalte activități zilnice importante.

 

  1. Accesibilitate. Există numeroase obstacole fizice care îți pot îngreuna accesul la terapie. Poate locuiești într-o zonă rurală, nu ai un psiholog în apropiere și îți este greu să te deplasezi la mare depărtare de casă. Așa că mai bine renunți. Dacă ai o dizabilitate fizică, o problemă de sănătate majoră sau ești pur și simplu copleșit de situația ta, deplasarea ar putea fi un coșmar. Distanța nu mai este o barieră, deoarece poți găsi pe cineva pregătit să te ajute eliminând efortul deplasărilor.

 

  1. Timp. Dacă ai o viață agitată, dacă te împarți deja în prea multe direcții, timpul pentru terapie poate fi greu de găsit. Poate ai un program aglomerat. Sau poate ești un părinte singur. Terapia online se poate potrivi cu programul tău, astfel încât poți discuta cu un terapeut atunci când ai o oră liberă.

 

  1. Confortul casei. Nu toți cei care au nevoie de terapie se pot deschide ușor și pot vorbi despre ceea ce îi apasă. Poate fi chiar foarte dificil. Dacă nu îți place configurația tradițională a terapiei, poți beneficia de confortul consilierii online. Unii dintre noi se pot simți mai confortabil să se deschidă online decât față în față. Poate părea mai puțin intimidant.

 

  1. Poți lucra cu orice specialist. Poate ai descoperit un terapeut sau ai primit recomandări pentru cineva care lucrează într-un alt oras, sau chiar în altă țară. Dacă în trecut o ședință pe care ți-o dorești foarte mult cu un anumit terapeut putea însemna un consum mare de timp și resurse, terapia online îți oferă calea cea mai scurtă.

 

  1. Posibilitatea de a programa cu ușurință sesiunile

Pentru situațiile când ai un program neregulat sau îți este greu să îți iei liber de la serviciu pentru a ajunge la terapie, sau ai un program agitat, platformele online unde îți poți programa terapia sunt cea mai bună soluție. O astfel de platformă îți poate oferi acces la zeci de terapeuți cu specializări diferite și cu programe complexe, astfel încât să poți alege ce este mai potrivit pentru tine.

 

În era digitală în care trăim, platformele online de terapie au devenit o resursă valoroasă pentru cei care caută ajutor specializat. O astfel de platformă de încredere este putereamintii.ro, care oferă servicii de terapie psihologică accesibile și eficiente. Indiferent dacă te confrunți cu anxietate, insomnie, stres, adicții, sau alte probleme care te afectează în viața de zi cu zi, pe o astfel de platformă găsești o listă lungă de profesioniști care te pot ajuta în procesul tău de vindecare.