8 sfaturi pentru a opri si preveni bullying-ul

Indiferent daca sunteti parinte, educator sau prieten de familie, exista opt pasi pe care ii puteti face pentru a opri si pentru a preveni intimidarea (bullying-ul):

Fiti atenti. Exista multe semne de avertizare care pot indica o problema de agresiune, cum ar fi leziuni inexplicabile, obiecte personale pierdute sau distruse, modificari ale obiceiurilor alimentare si evitarea scolii sau a altor situatii sociale.

Nu ignora. Nu presupuneti niciodata ca o situatie este o invazie inofensiva. Ori de cate ori un elev se simte amenintat in vreun fel, luati-l in serios si asigurati elevul ca sunteti acolo pentru el.

Cand vedeti ceva – faceti ceva. Interveniti imediat ce credeti ca poate exista o problema intre elevi.

Raman calm. Cand interveniti, refuzati sa discutati cu un student. Adoptati un comportament respectuos pe care il asteptati de la elevi.

Faceti trecatorii responsabili. Persoanele aflate in situatie de asteptare ofera batausilor  audienta si, adesea, incurajeaza efectiv agresiunea. Explicati ca acest tip de comportament este gresit, nu va fi tolerat si ca au, de asemenea, un drept si o responsabilitate de a opri agresiunea.

Asculta si nu judeca. Mai degraba decat sa faceti orice ipoteze, ascultati cu o minte deschisa fiecare copil.

Luati ajutorul profesional adecvat. Aveti grija sa nu oferiti niciun sfat dincolo de nivelul dvs. de expertiza. Lasati-i pe cei profesionisti sa se ocupe de asta.

Instruiti-va pentru a face fata situatiilor de agresiune. Daca lucrati cu elevi in orice calitate, este important sa aflati caile potrivite de abordare a agresiunii.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata