Care este trucul secret pentru a avea calorifere calde mai mult timp?

De Jurnalul Național Actuale Casă și Grădină 180 citiri
3 min citire

Inrolare trafic.ro
 

Odată cu apariția temperaturilor scăzute, după o toamnă neobișnuit de caldă, românii au început să mărească intensitatea sistemelor de încălzire. În acest context, este esențial să reținem importanța verificării și curățării corecte a surselor de încălzire, pentru a menține eficiența termică și a economisi energie. În acest sens, există un truc care te va ajuta să ai mai multă căldură cu mai puțini bani cheltuiți!

Trucul care te ajută să căldură în casă cu buget redus

Deși pare greu de crezut, există metode eficiente de păstrare a căldurii în casă, fără a crește semnificativ factura de electricitate. Unul dintre trucurile care ajută radiatoarele să încălzească mai eficient, fără a crește costurile, a fost împărtășit de brandul Albal pe site-ul său.

Astfel, metoda propusă este simplă și accesibilă: utilizarea foilor de aluminiu. Acest sfat constă în plasarea unei foi de aluminiu în spatele sursei de căldură, fie radiator sau calorifer.

Astfel, foaia de aluminiu reflectă căldura înapoi în cameră, prevenind pierderea acesteia prin pereți. În acest fel, crește eficiența termică a sursei de căldură, fără a fi nevoie să măriți temperatura acestuia. Aceasta este o soluție practică și economică, care poate face diferența în ceea de privește costurile de încălzire în perioada geroasă.

Iar, experții recomandă, de asemenea, și alte măsuri simple pentru a crește eficiența termică, cum ar fi etanșarea ferestrelor și ușilor pentru a preveni pierderile de căldură sau utilizarea draperiilor pentru a păstra căldura în interior pe timpul nopții.

 

Cum poți evita pierderea căldurii prin pereți?

Un alt truc, surprinzător de simplu și eficient, implică folosirea unei combinații de carton și hârtie de aluminiu. Pentru a beneficia de acest truc, aveți nevoie de o bază de carton pe care să o acoperiți cu hârtie de aluminiu.

Această structură se plasează între calorifer și perete. Rolul acesteia este de a preveni eliberarea căldurii prin pereți și, în același timp, de a reflecta căldura înapoi în cameră.

Astfel, căldura se răspândește mai eficient în încăpere, maximizând utilizarea căldurii generate de calorifer fără a crește factura la electricitate sau gaze. Cu această combinație inedită, efectul reflectorizant al hârtiei de aluminiu ajută la reținerea aerului cald în interior pentru o perioadă mai lungă de timp, crescând astfel eficacitatea caloriferelor.

Se estimează că proprietățile hârtiei de aluminiu pot reduce dispersia căldurii dintre calorifer și perete cu aproximativ 50-60%. Acest aspect poate duce la economii semnificative pe factura, valoarea exactă variind în funcție de grosimea peretelui și de nivelul de izolare al locuinței.

Aşadar, această metodă simplă, dar eficientă, oferă o soluție practică pentru cei care caută modalități de a economisi energie și de a îmbunătăți confortul termic în locuințe, în contextul creșterii continue a costurilor energetice.

 

Sursa – playtech.ro