Ce trebuie să conțină rutina de skincare pe timp de vară

De Continut Sponsorizat Frumusețe Publicitate 37 citiri
3 min citire

Inrolare trafic.ro
Mulți oameni cred că protecția solară este necesară doar vara, când petrecem timp la plajă sau la piscină. De fapt, este esențial să ne protejăm pielea de razele UV pe tot parcursul anului, inclusiv în zilele însorite de toamnă și iarnă.

Este bine de știut că razele ultraviolete pot afecta pielea și în zilele înnorate, ceea ce poate duce la apariția ridurilor, petelor pigmentare și la un aspect îmbătrânit al pielii. Cu siguranță, dacă ești la curent cu toate aceste detalii, vei deveni mult mai precaut în ceea ce privește utilizarea cremelor cu factor de protecție.

De ce să utilizezi zilnic crema de protecție solară?

În primul rând, crema de protectie solara reprezintă cea mai simplă modalitate de a-ți proteja aspectul și sănătatea pielii. Trebuie integrată în ritualul zilnic pentru că ajută la prevenirea arsurilor solare, a cancerului de piele și a îmbătrânirii premature. Ține cont de faptul că, pielea feței este foarte sensibilă, iar aici apar primele semne de îmbătrânire.

În plus, lipsa protecției solare duce la deteriorarea elastinei și a colagenului, ceea ce facilitează apariția liniilor fine, a ridurilor și a petelor pigmentare. Folosind crema SPF 50, previi apariția acestor probleme nedorite și păstrezi sănătatea pielii.

Care este rutina zilnică de protecție împotriva razelor solare ?

Pentru a funcționa la randament maxim, crema solară trebuie aplicată cu 15 minute înainte de a ieși afară. Acest strat se poate aplica după un ser sau o cremă obișnuită și înainte de fondul de ten. O altă variantă de protecție, o reprezintă fondul de ten cu SPF. Indiferent de alegerea făcută, produsul de protecție solară trebuie aplicat din nou la fiecare două ore, pentru a menține eficiența protecției. În cazul în care stai mai mult în interior, e nevoie doar de o singură aplicare.

Pentru tenul cu probleme, este nevoie și de folosirea unui tratament acnee, care te ajută să scapi de eventualele probleme ce pot apărea pe parcurs.

Acneea este influențată în mare parte de factorii genetici, însă cu ajutorul unui tratament corespunzător, poți atenua în mod considerabil simptomele prevenind apariția cicatricilor.

Pentru acest lucru, este nevoie să se respecte o rutină corectă de îngrijire a pielii. În primul rând, trebuie curățat bine tenul folosind apa micelară, evitând produsele de curățare cu alcool și demachiantele care irită sau usucă pielea.

Pasul următor, constă în hidratare. Se recomandă folosirea unei creme hidratante care hrănește pielea în profunzime și  combate apariția problemelor. Folosește și o cremă de noapte, care păstrează pielea netedă și elastică.

O dată pe săptămână, utilizează un exfoliant pentru curățarea pielii în profunzime, pentru că acesta elimină toate celulele moarte, lăsând pielea curată și mătăsoasă. Și, nu în ultimul rând, nu uita să te protejezi de razele ultraviolete și să te bucuri de vară.