Conacul de vis din Sinaia a fost scos la licitaţie de ANAF

De Jurnalul Național Actuale Casă și Grădină 154 citiri
4 min citire
Investitorii imobiliari au ocazia să pună mâna pe un imobil unic în România. Așadar, care este conacul de vis din Sinaia scos la licitaţie de ANAF. Clădirea este superbă, a fost a nepotului lui Carol al II-lea. De la ce preţ se pleacă.

Imobil unic în România, disponibil la vânzare în Sinaia. Cât vrea ANAF pe el

Administrația Națională pentru Administrare Fiscală a scos la licitație un imobil amplasat în Sinaia, aparținând lui Paul Philippe al României, urmașul lui Carol al II-lea.

De asemenea, prețul de pornire a licitației este de 1,2 milioane lei, plus TVA. Pe lângă clădirea în sine, se pune la vânzare și terenul aferent, în suprafață de 156 de metri pătrați.

Paul Philippe al României, care este în prezent arestat în Franța, a fost dat în urmărire internațională încă din decembrie 2020, după ce polițiștii care l-au căutat la domiciliul declarat în acte, din Sectorul 2 al Bucureștiului, nu l-au găsit pentru punerea în executare a condamnării din dosarul retrocedării Fermei Băneasa.

Paul Philippe al Romaniei, executat silit de ANAF

Conacul, amplasat pe lângă Castelul Peleș

Astfel, ANAF îi scoate la licitație unul dintre bunuri, fiind vorba de un micul conac aflat în apropiere de Castelul Peleș. Paul Philippe al României, acum arestat în Franța, a fost dat în urmărire internațională încă din decembrie 2020, după ce polițiștii care l-au căutat la domiciliul declarat în acte, din Sectorul 2 al Capitalei, nu l-au găsit pentru punerea în executare a condamnării din dosarul retrocedării Fermei Băneasa. Acum Fiscul îi scoate la licitație unul dintre bunuri, fiind vorba de un mic conac aflat în apropiere de Castelul Peleș.

Trebuie precizat că este prima licitație, iar dacă acesasta nu se va finaliza cu succes, prețul imobilului va fi redus cu 25%.

Cum este evaluat imobilul, porivit ANAF

Preț de pornire al licitatiei – prima licitatie, pentru ansamblul de bunuri: 1.207.240 lei (exclusiv TVA), constand în:

-cotă de 1/1 din unitate individuală – apartament nr. 1, situată în localitatea Sinaia, judet Prahova, str. Theodor Aman, nr. 2, în suprafata totala de 303 mp- suprafata construita ( 221,51 mp suprafata utila), avand nr. cad. 23594-C1-U1, compusa din:
– demisol 1: suprafata construita -42.32 mp, suprafata utila -25.08 mp;
– demisol 2: suprafata construita -115.46 mp, suprafata utila -81.34 mp;
– parter: suprafata construita 6.90 mp indiviz din 13.21 mp, suprafata utila 5.33 mp indiviz din 10.21 mp;
– mansarda: suprafata construita 138.18 mp, suprafata utila 109.76 mp; terasa- 4.90 mp si balcon 4.07 mp.

Părți comune, conform cărții funciare: acoperiș, casa scării, coș de fum, scări exterioare. Potrivit raportului de evaluare, construcția are structură din zidărie, șarpantă din lemn și învelitoare din țiglă ceramică. Pentru că inspecția a fost efectuată din exterior, se consideră că finisajele sunt medii. Pret de evaluare: 951.475 lei. De asemenea, terenul este evaluat la 193.268 de lei.

Sursa – playtech.ro