Cum alegi un birou de lucru pentru un spațiu mic

Spre deosebire de biroul la care îți desfășori activitatea la job, biroul de acasă trebuie ales cu multă grijă, întrucât nu dispui de același spațiu generos. Dacă la locul de muncă ai suficient spațiu în care să așezi mobilierul pentru birou și decorațiunile care să-l înfrumusețeze, pentru acasă, biroul de lucru trebuie să fie comprimat, astfel încât să nu ocupe mult spațiu. 

Află din rândurile de mai jos care sunt criteriile de care trebuie să ții cont în alegerea biroului pentru un spațiu mic.

 

Biroul de la muncă versus biroul de acasă

Diferența între biroul de la serviciu și biroul de acasă este, de cele mai multe ori, determinată de spațiul disponibil – probabil că nu ai la dispoziție o încăpere pe care să o dedici muncii. De aceea, oriunde ai amplasa biroul de lucru, trebuie să te asiguri că piesa de mobilier include suficiente sertare și are o suprafață încăpătoare pentru laptop, dosare și diverse documente. Găsești în oferta de birouri de la Vivre numeroase modele complexe, prevăzute cu numeroase spații de depozitare, ideale pentru o încăpere de mici dimensiuni.

Alegerea biroului în funcție de dimensiuni

Pentru ca biroul să se încadreze perfect în spațiul de care dispui, este necesar să ții cont atât de înălțimea acestuia, cât și de lățime și de lungime. Este indicat ca înălțimea biroului să aibă minimum 70 de cm, astfel încât să adopți o poziție corectă, cu picioarele sub birou. Dacă alegi o înălțime mai mică, brațele scaunului de birou nu vor intra sub el, în timp ce o înălțime prea mare nu va favoriza o poziție comodă de lucru. 

Pentru a lucra corect, este indicat ca picioarele tale să atingă podeaua. Un birou perfect are lățimea mai mare de un braț, astfel încât să îți permită și puțin spațiu liber în spatele monitorului. 

Lungimea biroului va fi aleasă în funcție de forma acestuia și de preferințele tale. Dacă ai nevoie de un spațiu mai mare, poți opta pentru un birou mai lung. Un birou care să-ți permită să așezi atât calculatorul cât și alte obiecte necesare, ca documentele, agendele sau pixurile trebuie să aibă aproximativ 130 de cm, însă acest criteriu este stabilit doar de tine, în funcție de necesitate și de spațiul disponibil în încăperea în care îl folosești.

 

Alegerea biroului în funcție de stil și culori

Atunci când vorbim despre culorile biroului de acasă, este indicat ca acesta să fie în armonie cu stilul și schema cromatică a locuinței. 

Astfel, dacă mobila din casă este simplă, cu linii drepte, poți opta pentru un birou minimalist, în timp ce pentru un decor clasic, soluția ideală ar fi un birou de lucru din lemn masiv, ornamentat. 

În ce privește culorile, cele neutre sau nuanțele de lemn sunt ideale pentru un birou care să se integreze ușor în decor. Nu e obligatoriu să găsești unul cu aceeași nuanță ca biblioteca, de exemplu, chiar dacă plasezi biroul de lucru în living, dar încearcă să armonizezi stilurile: un birou masiv cu picioare arcuite nu se va potrivi deloc într-o cameră de zi minimalistă. 

 

Alegerea biroului în funcție de spațiile de depozitare

Pentru o organizare eficientă a lucrurilor și pentru a maximiza spațiul disponibil, vei avea nevoie de un mobilier cu design multifuncțional. Astfel, atunci când te gândești la achiziționarea unui birou, ține cont de spațiul de care ai nevoie pentru calculator, imprimantă, dosare sau instrumente de scris. Poți folosi și polițe suplimentare, ideale pentru depozitare și un birou curat și organizat. Dacă folosești biroul doar ocazional, poate ar fi mai adecvat unul pliabil, de perete, în locul unei piese de mobilier fixe, voluminoase.

De cele mai multe ori, acasă nu reprezintă doar locul în care îți petreci timpul cu cei dragi sau te odihnești, ci este și locul în care trebuie să lucrezi. Din acest motiv, biroul de lucru nu trebuie să-ți lipsească din locuință, pentru a fi productiv și a duce toate sarcinile la bun sfârșit.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata