Cum iti poti spala singur masina

Este important sa va interesati de o spalare cat mai buna a exteriorului auto, de aceea acest pas important este un proces de avut in vedere in ceea ce priveste intretinerea vopselii auto. Pentru a realiza o spalare auto cat mai buna, va trebui sa va interesati de niste produse cat mai de calitate in primul rand, astfel incat sa nu afectati masina deloc in uma spalarii.

Ideea este ca aceasta spalare trebuie sa va asigure faptul ca indepartati in siguranta murdaria de pe suprafata caroseriei. Investiti in prosoape speciale, dar si in produse care va asigura o calitate foarte buna al procesului de spalare.

Cum iti poti spala masina singur?

Ideal ar fi sa nu iti speli masina la soare. Acest lucru se datoreaza faptului ca soarele usuca rapid apa si sapunul, lucru care inseamna ca nu vei avea suficient timp pentru a clati toata caroseria. La umbra ai mai mult timp pentru a spala masina, prevenind in acelasi timp si aparitia urmelor de sampon.

Atunci cand iti speli masina, trebuie sa ai in vedere sa incepi spalarea acesteia de sus in jos. Acest lucru se datoreaza faptului ca apa impinge murdaria din partea de sus, catre partea de jos a masinii.

Ca sa nu munciti in zadar, este important sa curatati intai praful de pe caroserie. De asemenea, nu imprastiati mizeria si curatati regulat buretele pe care il folositi. Daca zona pe care umreaza sa o curatati este uscata, atunci nu uitati sa o stropiti in primul rand. Un produs pro detailing, precum este si o laveta microfibre, va poate ajuta foarte mult.

Folosirea a doi bureti este o idee foarte buna atunci cand va spalati masina. Aveti in vedere faptul ca acesti bureti sa aiba si niste dimensiuni generoase. Cu unul puteti curata zonele murdare ale caroseriei, in timp ce cu celalalt puteti curata celelalte zone ale acesteia. In acest fel, riscul de a zgaria vopseaua se va diminua semnificativ si va veti putea bucura de o masina curata in orice moment. Nu folositi buretele facand miscari in forma de cerc pentru ca acest lucru duce la zgarieturi fine. Cel mai bine este sa sapuniti pe toata lungimea caroseriei pentru a evita astfel de zgarieturi.

Nu folositi detergent de vase sau alt lichid de curatat casnic pentru ca vospeaua poate pierde in acest fel luciul. Este asadar mult mai bine sa va folositi de un sampon auto care se poate gasi la orice supermarket sau la un magazin de piese auto.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata