Cum pentru o garsonieră se cere 15.000 de euro, în Constanța?

De Jurnalul Național Actuale Casă și Grădină 221 citiri
4 min citire

Inrolare trafic.ro
 

Când vine vorba de vânzarea unui apartament sau a unei garsoniere, de multe ori aflăm de prețuri extrem de mari, deși respectiva locuință nu ar merita o asemenea sumă. Este și cazul de față, o garsonieră dintr-un bloc din Constanța pe care prorpietarul cere nu mai puțin de 15.000 de euro.

Unii oameni cer sume extrem de mari pe locuințe insalubre

La începutul verii, piața imobiliară din România trece printr-o perioadă propice, iar numărul locuințelor scoase la vânzare a crescut. Cu toate astea, în anumite cazuri, sumele cerute pe un apartament sau o garsonieră nu reflectă adevărata valoare a acestora, vorbind aici de acele spații delocuit cel puțin insalubre.

În timpul unui boom imobiliar, cumpărătorii de locuințe se vor înghesui să cumpere aproape orice casă care ajunge pe piață. Acest lucru este grozav cât durează, dar când petrecerea se termină, doar cumpărătorii de case care aleg cele mai bune locații vor deține cele mai valoroase proprietăți care, de asemenea, se depreciază într-un ritm mult mai lent.

Locația este importantă, la fel și cum arată locuința în interior

Această diferență de valoare este, în esență, un rezultat al locației unei case. „Locație, locație, locație, locație” este o mantră comună în domeniul imobiliar, și este un sfat bun, cu excepția unui singur lucru, și anume majoritatea oamenilor nu au nicio idee despre ce înseamnă.

Pe lângă poziția în care se află respectiva locuință mai contează și aspectul acesteia, iar cazul despre care relatăm astăzi este o dovadă a faptului că nu întotdeauna ceea ce cere un proprietar este și ceea ce merită respectiva locație, din punctul de vedere al sumelor cerute.

Un român vinde o garsonieră de 15.000 de euro în Constanța

Dacă ne-am lua strict după suma cerută, ne-am aștepta la un spațiu de locuit, chiar dacă e o garsonieră, ceva mai elegant, mai aerisit și cu toate dotările necesare. Dar, surpriza mare a fost atunci când au apărut și pozele cu respectiva garsonieră, despre care proprietarul spune că se află în „Zona CET, mobilată, utilată într-un bloc liniștit” Dar, lăsând la o parte zona și faptul că s-ar afla într-un bloc liniștit, suma cerută, 15.000 de euro, nu se justifică absolut deloc având în vedere cum arată garsoniera.

Pe lângă faptul că spațiul propriu-zis de locuit este extrem de mic, chiar și pentru o garsonieră, baia, sau ceea ce ar fi trebuit să fie baia este doar un spațiu în care există o toaletă și o ghiuvetă, fără un spațiu de cadă, de aici deducem că cel care ar dori să facă un duș ar trebui să folosească resepctivul spațiu pentru asta.

Nici bucătăria nu este extrem de mare, iar spațiul de manevră la fel, este extrem de mic, mobila fiind una veche și nu cine-știe-ce întreținută. Cu toate astea, respectivul proprietar speră să aibă cumpărător pentru o garsonieră de 15.000 de euro care nu arată așa cum ar trebui, deși suma cerută este una nejustificat de mare.

Sursa – playtech.ro