Cum să alegi lampa potrivită pentru biroul tău?

0 11

Lucratul la birou necesită un spațiu bine amenajat pentru ca cel care stă o mare parte din zi acolo să se simtă bine și să gândească limpede. Astfel, designerii recomandă ca pe lângă un scaun de birou confortabil, un alt articol pe care să se puna accent este lampa modernă de birou. Aceasta este importantă pentru că avem nevoie de o lumină bună pentru a citi, a ne concentra, dar și pentru a nu resimți oboseala ochilor la final de zi.

O lumină bună ajută la concentrare, dar oferă și o stare mai bună astfel că îți va fi mai ușor să găsești idei bune pentru proiecte. Tocmai de aceea, am creat acest articol în care vei găsi mai multe detalii despre cum să alegi corpuri de iluminat moderne.

Ce trebuie să iei în considerare când cumperi o lampă?

 

 • Tipul de iluminare.
 • Designul lămpii, dar și funcționalitatea acesteia.
 • Ia în considerare materialul, dar și anumite dotări precum: brațe ajustabile, lumină ajustabilă, dimensiunea, cleme de prindere sau anumite lentile de protecție împotriva luminozității puternice.
 • Prețul și producătorul.

 

Tipuri de lămpi de birou

Lămpile de birou pot fi clasificate în funcție de două criterii, și anume după design și după tipul de lumină.

În funcție de tipul de iluminare, acestea pot fi:

 

 • Lampă de birou cu halogen. Aceste modele sunt ideale dacă petreci mult timp la birou pentru că oferă o lumină naturală care îți permite să te concentrezi mai ușor. Lumina albă a lămpii cu halogen ajută la relaxarea ochiului. În plus, becul cu halogen rezistă de 2-3 ori mai mult decât unul normal și consumă mai puțină energie.
 • Lampă incandescentă. Acest model folosește un tip de bec special care produce lumină din căldura filamentului care arde înăuntru. Lumina va fi una caldă, ușor gălbuie. Sigur o vei găsi la un preț mai mic, însă nu rezistă atât de mult în timp.
 • Lampă fluorescentă.  O astfel de lampă o poți găsi în diferite forme și stiluri, de aceea acest model este ușor de integrat în orice design. Becurile sunt foarte eficiente și au cea mai mare durată de viață.

 

 • Lampă modernă de birou de tip LED. Lămpile LED sunt cele mai moderne variante de pe piață și le poți găsi într-o varietate de stiluri. LED-ul este o lumină direcțională, cu un fascicul de lumină concentrată, astfel că lumina va fi direct pe biroul tău.

 

În funcție de design, acestea pot fi:

 • Cu brațe ajustabile care permit să modifici direcția din care vine sursa de lumină. Se adaptează ușor și la birourile mici și la cele mari.
 • Cu gât flexibil care îți permite să o rotești și să o manevrezi în diferite pozitii, astfel încât să luminezi zona dorită.
 • Lampă modernă de birou cu clipsuri. Aceste modele sunt mai mici și au o clemă la bază astfel încât să le poți prinde oriunde ai nevoie, indiferent că este vorba de birou sau de tăblia de la pat.
 • Lămpi cu lentile de amplificare a luminii, ideale pentru a te uita prin ele și a descoperi anumite detalii. Reduc oboseala și tensiunea ochilor.
 • Lămpile în stil clasic, cu model vintage. Sunt acele lămpi cu suport din alamă, care nu se pot ajusta și care se aprind de la un lanț de care trebuie să tragi.

Daca încă nu te-ai hotărât asupra modelului potrivit pentru biroul tău, atunci poți alege din gama variată de corpuri de iluminat moderne și veioze de la IdaShop.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata