Cum să eliminați zgârieturile de pe obiectele din oțel inoxidabil?

De Jurnalul Național Actuale Casă și Grădină 176 citiri
4 min citire

Inrolare trafic.ro
Din informaţiile din ThisoldHouse, se precizează ce ar trebui să faceți când vă confruntați cu obiecte de inox zgâriate. Multe aparate moderne, inclusiv mașini de spălat vase, frigidere, hote și cuptoare de pâine, au finisaje elegante din oțel inoxidabil. Deși materialul poate fi „inoxidabil”, nu este foarte rezistent la zgârieturi.

În acest sens, este o veste bună că nu e deloc complicat să refaceți strălucirea suprafețelor din oțel inoxidabil, mai ales dacă aveți materialele și produsele potrivite.

Astfel,  cum să eliminați zgârieturile care strică aspectul suprafețelor din oțel inoxidabil?

Aveți de-a face cu zgârieturi minore sau zgârieturi mai adânci și vizibile? În funcție de starea în care se află oțelul inoxidabil, abordarea va fi diferită.

De ce aveți nevoie pentru zgârieturi fine?

Pentru zgârieturi fine și mai puțin semnificative, tot ce aveți nevoie este un compus non-abraziv pentru îndepărtarea zgârieturilor, care va funcționa pentru a umple liniile fine și a netezi suprafața.

Există produse eficiente pe piață, create special pentru acest scop. De asemenea, puteți încerca produse de uz casnic obișnuite, cum ar fi pasta de dinți fără gel sau bicarbonatul de sodiu. De asemenea, aveți nevoie de mai multe cârpe din microfibră pentru aplicarea și îndepărtarea produsului.

De ce aveți nevoie pentru zgârieturi adânci

În cazul în care vă confruntați cu zgârieturi mai dure, poate fi necesar să le ștergeți cu un burete abraziv. Veți avea nevoie de un burete de curățat, plus puțin ulei de gătit (uleiul de măsline este foarte bun). Există kitul Rejuvenate Stainless Steel Scratch Eraser și Scratch-B-Gone, care conțin tot ce trebuie pentru a elimina zgârieturile mai adânci.

Rețineți că această tehnică ar trebui folosită numai pe oțel inoxidabil fără strat protector. Dacă există un strat protector transparent sau o suprafață sintetică, veți face mai mult rău decât bine.

Oale din oțel inoxidabil

Puteți aplica pastă de dinți fără gel sau puteți crea o pastă din bicarbonat de sodiu cu apă

Dacă aveți de-a face cu zgârieturi ușoare, începeți prin a pregăti compusul neabraziv. Unele vin sub formă de pulbere, pe care o veți combina apoi cu apă pentru a forma o pastă. Alți compuși pentru îndepărtarea zgârieturilor vin sub formă de pastă, gata de utilizare.

Puteți utiliza și produse de uz casnic obișnuite. De exemplu, puteți aplica pastă de dinți fără gel chiar din tub sau puteți crea o pastă amestecând bicarbonat de sodiu și apă.

Odată ce aveți produsul pentru lustruirea zgârieturilor, continuați cu procesul de eliminare a zgârieturilor urmând acești pași:

1. Asigurați-vă că suprafața este complet curată, fără pete de murdărie, praf și particule de alimente

2. Apoi tamponați o cantitate mică de compus pe o cârpă curată și frecați-o continuu peste zgârietură

3. După câteva minute, utilizați o cârpă proaspătă și umedă pentru a șterge produsul. Dacă este necesar, lustruiți din nou până când aveți rezultatele dorite.
4. Ștergeți excesul de produs cu cârpa umezită și folosiți una proaspătă pentru a usca suprafața.

Sursa – www.capital.ro