Dinți lipsă? Descoperă cu Dr. Tureac Raluca riscurile neglijării dinților lipsă și soluțiile de restaurare

De Continut Sponsorizat Publicitate Sănătate 86 citiri
4 min citire

Inrolare trafic.ro
Pierderea unui dinte poate părea un simplu neajuns estetic, dar impactul său se extinde mult dincolo de aspectul zâmbetului tău. Dr. Raluca Tureac, specialist în protetică dentară la OZONO, îți explică de ce este crucial să nu neglijezi dinții lipsă și care sunt soluțiile eficiente de restaurare, inclusiv opțiunile de implant dentar la Iași, pentru a preveni complicații pe termen lung.

 

Care sunt riscurile asociate cu neglijarea dinților lipsă?

 

  • Deplasarea dinților adiacenți

Fără un dinte care să mențină echilibrul, dinții învecinați pot începe să se deplaseze spre spațiul liber. Acest lucru poate duce la probleme de aliniere care afectează mușcătura și pot crește dificultatea de curățare a dinților, făcându-te susceptibil la carii și boli parodontale.

 

  • Resorbția osoasă

Osul care susținea dintelui pierdut nu mai este stimulat prin masticatie, ceea ce duce la pierderea treptată a masei osoase. Acest fenomen nu numai că schimbă structura facială, dar poate complica și plasarea de implanturi dentare ulterioare fără proceduri adiționale de augmentare osoasă.

 

  • Dificultăți de masticație și nutriție

Dinții lipsă pot face dificilă masticația eficientă a alimentelor. Acest lucru poate te poate determina să eviți anumite alimente, afectându-ți dieta și nutriția.

 

  • Probleme de vorbire

Dinții joacă un rol important în articulația cuvintelor. Pierderea dinților poate afecta modul în care vorbești, ceea ce poate reduce încrederea în sine și poate impacta interacțiunile sociale.

 

  • Scăderea stimei de sine

Aspectul estetic al unui zâmbet cu dinți lipsă poate face ca unele persoane să se simtă inconfortabil în situații sociale, afectând stima de sine și calitatea vieții.

 

H3 Soluții de restaurare oferite de clinica de stomatologie OZONO din Iași

 

Dacă te confrunți cu problema dinților lipsă, nu trebuie să te îngrijorezi. Există multiple soluții de restaurare disponibile la clinica dentară OZONO din Iași, adaptate pentru a răspunde nevoilor și așteptărilor tale.

 

  • Implanturile dentare

Acestea sunt o soluție durabilă și eficientă pentru înlocuirea dinților lipsă. Un Implant Dentar Iasi funcționează ca un substitut pentru rădăcina dintelui și este coronat de o proteză sau o coroană care imită aspectul și funcționalitatea unui dinte natural.

Avantajele includ prevenirea resorbției osoase, restabilirea funcției de masticație și oferirea unui zâmbet estetic plăcut.

 

  • Punțile dentare

Alternativă la implanturi, punțile folosesc dinții adiacenți ca suport pentru a suspenda o coroană în locul dintelui lipsă. Acestea sunt o opțiune rapidă și mai puțin invazivă, dar necesită modificarea dinților naturali învecinați.

 

  • Protezele parțiale

Dacă ai pierdut mai mulți dinți, o proteză parțială poate fi soluția ideală. Aceasta se fixează de dinții rămași prin intermediul unor cleme, oferind o soluție care poate fi ușor de întreținut.

 

De ce să alegi clinica noastră pentru restaurarea dinților?

 

La clinica stomatologie Iasi, punem accent pe abordarea personalizată a fiecărui caz. Dr. Raluca Tureac îți va evalua situația specifică și îți va recomanda cea mai bună soluție de tratament, luând în considerare sănătatea orală generală, așteptările estetice și bugetul disponibil.

Echipa noastră utilizează cele mai recente tehnologii pentru a asigura tratamente eficiente și confortabile, toate într-un mediu prietenos și profesionist.

 

Alegând să tratezi dinții lipsă, nu doar că îți îmbunătățești sănătatea și estetica dentară, dar și calitatea vieții în general. Dr. Raluca Tureac și echipa noastră sunt aici pentru a te ajuta să zâmbești din nou cu încredere.

OZONO

Șoseaua Păcurari 131-131A, 700544, Iași

+40 374 711 711