Elena Udrea mai rămâne în arest în Bulgaria

Curtea de Apel din Sofia a amânat din nou, miercuri, decizia cu privire la extrădarea în România a Elenei Udrea. Judecătorii bulgari au stabilit ca noul termen să fie 8 iunie.

Astfel că, Elena Udrea trebuia să afle miercuri dacă va fi adusă în România, ca să execute condamnarea la 6 ani de închisoare, în dosarul Gala Bute.

Aceasta este de mai mult de o lună în arest în Bulgaria, iar o instanță s-a pronunțat deja, în 19 aprilie, în favoarea extrădării. Elena Udrea a făcut contestație, care trebuia să se judece azi, însă procesul a fost amânat din nou pentru 8 iunie.

Mai mult, la termenul de azi, Elena Udrea a cerut ca să fie audiat un expert care cunoaște condițiile din penitenciarele din România. În timpul procesului, Udrea a contestat condițiile de detenție din România și a spus chiar că a fost amenințată în închisoare. Ea și-a exprimat dorința ori de a rămâne în detenție în Bulgaria, ori de a primi azil politic în Grecia.

Aşadar, Elena Udrea este în arest în Bulgaria în urma deciziei din 14 aprilie a judecătorilor Curții de Apel de la Sofia. Aceştia au respins recursul acesteia la decizia de arestare preventivă. De asemenea, magistrații bulgari au respins și actele medicale depuse la instanță de avocații Elenei Udrea. Judecătorii au spus că aceste acte nu indică faptul că rămânerea în arest va accentua problemele medicale pe care ea le are.

Mai mult decât atât, fostul ministru al Turismului are mandat european de arestare, ea fiind prinsă în Bulgaria după ce a fost condamnată la 6 ani de închisoare cu executare în dosarul Gala Bute.

În luna  iunie a anului 2018, Elena Udrea a fost condamnată în dosarul “Gala Bute” la 6 ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită şi abuz în serviciu. La acel moment, aceasta se afla  în Costa Rica, unde ceruse azil politic. În octombrie 2018, a fost reținută de Interpol în Costa Rica, unde a fost încarcerată.

În decembrie 2018 a fost eliberată, ca urmare a deciziei Curții Constituționale, care a hotărât că sunt ilegale completurile de 5 judecători de la instanţă supremă.

Sursa: Digi24.ro
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata