În ce alimente regăsim vitamina D în abundență

0 98

Odată ce se instalează sezonul rece în viețile noastre, corpul nostru începe să sufere de lipsa vitaminei D, deoarece soarele nu mai poate sintetiza această vitamină. Pentru a nu suferi de deficit de vitamina D, trebuie să ne asigurăm singuri nivelul de vitamine din corp prin suplimentele alimentare dar mai ales prin alimentație.

Vitamina D este cea care are ca rol fixarea și asimilarea calciului în organism. În acest fel, contribuie la sănătatea oaselor și a dinților, susține o dezvoltare propice a întreg sistemului osos, previne apariția fracturilor și a osteoporozei. Unele studii au arătat că absența vitaminei D din organism scade sistemul imunitar, slăbește masa musculară odată cu înaintarea în vârstă, dar și creșterea tensiunii arteriale. Mai mult, lipsa acestei vitamine din corp este corelată cu apariția diabetului și a unor tulburări neurologice. Un alt studiu a demonstrat faptul că lipsa vitaminei D din organism este cauzatoare de anumite tipuri de cancer.

Pentru a fi siguri că nu duceți lipsa vitaminei D din corp, aveți grijă să consumați pe cât de des posibil următoarele alimente:

Peștele: Pentru a-ți fortifia sistemul imunitar cu siguranță ai nevoie de un pește mai gras precum: somonul, heringul, macroul sau codul. Indiferent că alegi un pește proaspăt sau conservat, vei fi sigur că te alegi cu o doză pură de vitamina D.

Ouăle și laptele: Consumă gălbenușul de ou pentru a te ajuta să primești cea mai mare concentrată doză de vitamina D precum și lactatele. Laptele precum și derivatele sale: iaurt, brânză, lapte bătut, etc conțin o cantitate foarte mare de vitamina D precum și calciu. În acest fel vei ști sigur că ai oase sănătoase și dinți puternici.

Ciupercile: În cazul ciupercilor, vitamina D este potențată de către vitamine și minerale. În 100 grame de ciuperci vom întâlni 1,18 mg de vitamina D

Ciocolata neagră: Pentru a putea obține nivelul de vitamină trebuie să alegi o ciocolată cu minim 40% cacao. În acest fel, 100 grame de ciocolată neagră conțin 5 mg de vitamina D.

 

 

Sursa: clickpentrufemei.ro

Sursa: SuperLifestyle.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

x