Infuzie cu anghinare pentru ficat gras

Anghinarea se numără printre cele mai cunoscute plante din zona mediteraneană, fiind foarte folosită în gastronomie. Ei bine, această plantă nu este folosită doar ca un simplu preparat culinar ci are numeroase beneficii medicinale grație proprietăților curative diverse. Află acum cum te poate trata anghinarea de afecțiunea ficatului gras.

Ficatul este organul fără de care nu putem trăi, fiind de asemenea și cel mai mare organ intern. Acesta este extrem de important deoarece este un aliat în eliminarea substanțelor toxice. Datorită alimentației neadecvate, a fumatului sau alcoolului, ficatul poate fi grav afectat. Anghinarea este o plantă care ajută din plin la regenerarea lui, datorită proprietăților sale antioxidante.

Este cunoscut faptul că nu multă lume alege să consume aceasă plantă. Este adevărat faptul că nu are cel mai grozav gust, însă aduce efecte uimitoare asupra organismului.

Ideală în stimularea ficatului, infuzia din frunze de anghinare este ceea ce vă trebuie în afecțiunea dumneavoastră. În plus, polifenolii din anghinare sunt foarte utili în lupta împotriva cancerului de ficat, provocând astfel apoptoza celulelor canceroase de la nivelul ficatului.

Cum preparăm ceaiul din anghinare pentru afecțiunea ficatului gras

Pentru început, ai nevoie de 2-3 grame de anghinare mărunțite. Anghinarele le poți achiziționa de la orice plafar sau farmacie cu produse naturiste. Adaugă anghinarele într-o cană peste care torni 200 ml de apă fierbinte. Pasul 2: acoperă cana cu o farfurie curată din ceramică. Timp de 5-8 minute așteaptă să se facă infuzia, iar apoi strecoară ceaiul. Cel mai indicat este să îl consumați de 2 ori pe zi, înainte cu 15=20 de minute de prânz, și cu 30 de minute înainte de cină.

Sursa: clickpentrufemei.ro

Sursa: SuperLifestyle.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata