Klaus Iohannis iese la pensie. Ce se întâmplă cu postul său de profesor de la Sibiu

De Jurnalul Național Actuale Locuri de muncă 126 citiri
4 min citire

Inrolare trafic.ro
Încă președinte al României, până în ianuarie 2025, când noul Parlament va viza președintele ales, Klaus Iohannis iese la pensie, în urma depunerii cereri sale de pensionare din funcţia de profesor de fizică la Colegiul Național „Samuel von Brukenthal”, iar directorul colegiului explică ce se întâmplă cu postul său de profesor de la Sibiu.

Klaus Iohannis iese la pensie, după 27 de ani

În contextul profesional, cu mult timp înainte de a deveni primar la Sibiului și, ulterior, Președinte al României timp de 2 mandate, Klaus Iohannis a fost profesor de fizică la Colegiul Național „Samuel von Brukenthal” din Sibiu.

Dar, conform unui recent anunț al Inspectoratului Școlar Județean Sibiu, Klaus Iohannis iese la pensie, după 27 de ani de activitate.

În cadrul publicației locale Ora de Sibiu, IȘJ Sibiu a publicat un comunicat în care este anunțată decizia profesorului Klaus Iohannis de a ieși la pensie, după ce 27 de ani postul de profesor de fizică a fost rezervat:

Astfel, „Colegiul Brukenthal a scos la concurs catedra de fizică, asta însemnând că tot ce e posibil să fie catedra domnului președinte. Klaus Iohannis și-a depus cerere de pensionare pentru limită de vârstă. Ceilalți profesori care au catedră sunt tineri.”, anunță purtătorul de cuvânt al IȘJ Sibiu,  Constantin Dincă.

Ce se întâmplă cu postul său de profesor de la Sibiu

Ca urmare a depunerii cererii de pensionare, conform procedurilor, postul vacant va fi scos la concurs, astfel că profesorii care au definitivat și vor să ocupe acest post vor da un concurs, ulterior putând preda pe o perioadă de 4 ani.

Condiția ca viitorul cadru didactic să ocupe acest post este ca la concurs să obțină o medie de minim nota 7 la momentul examenului de titularizare. Conform purtătorului de cuvânt al inspectoratului, lista cu posturile vacante, inclusic cel al președintelui, a fost publicat în cursul ziei de 29 aprilie a.c.

Nici reprezentanții inspectoratului, și nici directoarea colegiului nu au dat alte expicații cu privire la decizia de pensionare a președintelui, dar conform aceleiași publicații citate, Klaus Iohannis ar fi invocat în cererea de pensionare limita de vârstă.

Klaus Iohannis, un posibil canidat la conducerea UE sau NATO

Nu cu mult timp în urmă, președintele își anunța oficial intenția de a candida la funcția de Secretar General al NATO.

Dar noile schimbări, cel puțin din partea președintelui Turciei, referitor la susținerea candidaturii lui Mark Rutte, șansele unei susținerii a lui Klaus Iohannis au scăzut. Singurele două state membre care îl mai susțin sunt Slovacia și Ungaria.

Klaus Iohannis iese la pensie. Ce se intampla cu postul sau de profesor de la Sibiu

Pe de altă parte, voci din cadrul UE vorbesc de o posibilă candiadtură a aceluiași Klaus Iohannis la șefia CE, în detrimentul actualului șef, dar și în această situație, analiștii europeni vorbesc despre ce șanse are să ajungă la șefia Comisiei Europene, conclzia fiind că sunt șanse extrem de mici.

Rămâne de văzut, după terminarea mandatului de președinte, ce se va întâmpla cu cariera politică a fostului profesor de fizică și încă președinte al României, Klaus Iohannis.

Sursa – playtech.ro