Jocul responsabil la sloturi online – cum poate fi protejată experiența jucătorilor

De Continut Sponsorizat Publicitate Timp Liber 56 citiri
6 min citire

Inrolare trafic.ro
Una dintre temele de actualitate în spațiul public este reprezentată de importanța jocului responsabil la cazinouri online, pariuri sportive și orice alte forme de jocuri de noroc, inclusiv jocuri de loterie. Problemele nu sunt multe din punct de vedere proporțional, adică raportat la totalul de pasionați de gambling din România, însă este evident că trebuie acționat pentru ca numărul acestora să fie și mai redus, pe cât posibil chiar eliminat.

Prin măsurile prevăzute de legislația actuală, s-a acționat oricum pentru ca inclusiv în mediul offline vârsta de cel puțin 18 ani a jucătorilor să fie respectată. Acest principiu este validat cel puțin la fel de puternic în mediul online, unde jocul pe mize reale în cazinouri virtuale este condiționat de validarea contului, care presupune verificarea actului de identitate.

La sloturi pe internet sau orice alte jocuri de cazinou, sunt verificate inclusiv conturile sau cardurile bancare folosite de utilizatori, pentru a certifica identitatea jucătorilor, fiscalizarea corectă și evitarea oricăror tentative de comitere ilegalități, de exemplu spălare de bani. Rigorile sunt atât de stricte încât se estimează că aproximativ 100% din sumele rulate în domeniul jocurilor de noroc pe internet în România sunt supuse taxării și impozitării, ceea ce este evident un fapt pozitiv.

Un astfel de mediu corect susține economia națională și permite desfășurarea activităților specifice de divertisment în cele mai bune condiții pentru jucători. Investițiile realizate în țara noastră de către operatori din România și din străinătate susțin diverse domenii economice, acționând pe verticală. În ansamblu, industria națională de gambling cuprinde zeci de mii de angajați și oferă contribuții masive an de an la bugetul de stat. De asemenea, este evidentă susținerea unor alte domenii de divertisment precum sportul sau evenimente de tipul festivalurilor de muzică.

Ce înseamnă joc responsabil la păcănele

Sloturile online nu sunt populare doar în România, ci au ajuns o categorie de top în domeniul divertismentului global. De altfel, acestea sunt o prezență esențială în orice cazinou terestru. Pe internet, diversitatea de jocuri de păcănele este impresionantă, abordându-se diverse tematici, inclusiv francize preluate din alte domenii precum muzică, sport sau filme.

Atractivitatea sloturilor online ține de regulile simple de joc, de această diversitate de titluri și, desigur, de șansele la diverse câștiguri, inclusiv jackpoturi care ne duc cu gândul la marile premii la jocurile loto. Jocul responsabil presupune însă o abordare echilibrată: joci doar pentru distracție, nu în căutarea câștigurilor.

Sursa foto canva.com

Este esențial ca sumele alocate să fie modice, fără a provoca disconfort financiar pe plan personal. Mai mult decât atât, timpul petrecut la păcănele trebuie să fie rezonabil, pentru confort psihic deplin, fără a afecta negativ stilul de viață al jucătorului. Este indicat ca orice utilizator să alterneze tipurile de distracție, iar jocurile de noroc să constituie doar o mică parte din totalul resurselor tip hobby din timpul liber.

Prevenție în prim-plan, dar accent și pe rezolvarea problemelor apărute

La fel ca în orice situație, este mai ușor să previi decât să tratezi! Astfel, un efort comun public – privat poate fi observat în această industrie pentru ca jocul responsabil să fie promovat în mod corect. Operatorii au numeroase obligații legale, dar cei mai activi dintre aceștia aplică standarde și mai înalte.

Poate cel mai vizibil exemplu pozitiv din sectorul de casino online Romania este cel al Kindred Group, care deține platformele de jocuri de noroc online Vlad Cazino și Unibet. La nivel internațional pe piețele pe care este prezentă, deci și în România, compania a lansat un amplu program în favoarea jocului responsabil. Din proprie inițiativă, grupul Kindred vrea să-și reducă la zero veniturile de la jucători cu risc de adicție și face publice trimestrial rezultatele acțiunilor sale în această privință.

Jocul responsabil poate fi susținut prin informare și educare a publicului, dar și prin instrumente puse la dispoziția acestora – de la avertizări automate cu privire la timpul petrecut la sloturi online și live cazino, până la statistici complexe și variante de auto-excludere.

De asemenea, există o monitorizare activă, realizată de echipe umane plus alte instrumente cu tehnologie de ultimă generație. Când sunt sesizate probleme de orice fel, se acționează și se caută cele mai potrivite soluții, pe baza anumitor seturi de bune practici. Jucătorii care simt că pierd controlul la cazinou online sau orice alte jocuri de noroc pot să contacteze servicii specializate, disponibile în mod gratuit, oferite tocmai de reprezentanții industriei de gambling din România.