Secretul bine păstrat al lui Vladimir Putin

Rusia trimite o undă de șoc în lume! După ce Vladimir Putin a făcut anunțul de mobilizare parțială a rezerviștilor, a ieșit la iveală faptul că acest decret conține un articol despre care Kremlinul nu dorește să vorbească. Despre ce este vorba?

Astfel că, decretul de mobilizare parțială a lui Vladimir Putin conține un articol care este ținut secret de Kremlin. Este vorba despre paragraful 7 al decretului prezidențial pentru mobilizare parțială, cel care este etichetat cu textul „pentru uz oficial”.

De asemenea, Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, nu a dat detalii cu privire la acest articol, menționând numai că acesta „nu poate fi făcut public”. Totuși, acesta a precizat că articolul se leagă de numărul de militari care pot fi mobilizați.

„Într-adevăr, este vorba de paragraful al șaptelea al decretului, el este pentru uz oficial, așa că nu pot să vă dezvălui ce conține.

Singurul lucru pe care îl pot comunica este că Serghei Kujughetovici Șoigu a spus în interviul său că numărul celor mobilizați este de 300.000. Vorbim, aici, de un număr de până la 300.000”, a precizat Dmitri Peskov.

E haos în Rusia, după ce Vladimir Putin a anunțat mobilizarea parţială a rezerviștilor

Până în prezent, cel puţin 109 de cetățeni ruși au fost reţinuţi de forțele de ordine deoarece au protestat împotriva decretul semnat de Vladimir Putin, prin care a anunțat mobilizarea parţială a rezerviștilor ruși pentru îndeplinirea obiectivelor „operaţiunii militare speciale” în Ucraina, conform OVD-Info, un grup mass-media independent pentru drepturile omului, care vizează combaterea persecuției politice din Rusia.

În oraşul siberian Irkutsk, cel puţin 10 protestatari ruși, care s-au adunat într-o piaţă centrală, au fost reţinuţi de forțele de ordine, au declarat activiştii locali, relatează The Moscow Times.

În Novosibirsk (al treilea oraș ca mărime din Rusia) un protestatar strigă:„Nu vreau să mor pentru Putin sau pentru tine!”. Acesta a fost filmat, iar videoclipul a devenit viral pe rețelele de socializare în scurt timp.

Mișcarea „Vesna” (Primăvara) a transmis deja organizarea protestelor, începând cu ora 19:00 (ora locală). Precizăm faptul că rușii au început deja protestele în stradă în Siberia și în estul Rusiei împotriva mobilizării parțiale a rezerviștilor ruși.

În orașul rus Tomsk, oamenii au ieșit în piața centrală să protesteze.

Poliția Rusă a început deja să rețină din manifestanții de acolo. Mai mult, cel puțin 21 de persoane din orașul rus Krasnoiarsk au fost deja arestate de forțele de ordin.

Un grup de monitorizare a poliției ruse, citat de către agenția de presă AFP, au transmis că peste 200 de protestatari ruși au fost arestați, până în acest moment. La Moscova, manifestanții ruși au scandat: „Viață pentru copiii noștri”, notează Nexta (un grup mass-media din Belarus care este distribuit pe Telegram și YouTube)

De asemenea, o petiție împotriva decretului semnat de Vladimir Putin a adunat deja peste 251 de mii de semnături.

Sursa: capital.ro
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata