Siguranța la volan, una dintre promisiunile Volvo Cars

0

Autoturismele Volvo sunt renumite pentru siguranța pe care o oferă șoferilor și pasagerilor lor, angajamentul luat de producătorul scandinav de automobile premium față de șofatul în condiții de siguranță fiind susținut de acțiuni constante în această direcție.

Indiferent de modelul de Volvo despre care vorbim, unul dintre numitoarele comune ale acestora este siguranța – a pasagerilor, dar și a copiilor din mașină – pe lângă protecția pietonilor, un alt aspect urmărit important de producătorul scandinav.

Astfel, autoturismul Volvo XC90 a fost supranumit „cea mai sigură mașină din lume”, după ce obținea constant cinci stele la testele Euro NCAP, dar și în urma unui studiu ce a colectat date între anii 2004 și 2017, în legătură cu siguranța șoferilor și pasagerilor mașinii. Tot modelul XC90 este primul autoturism produs vreodată ce obținea punctajul maxim la testele Euro NCAP pentru AEB City și AEB Interurban.

Modelul XC60 al Volvo Cars obținea titlul de mașina cu cele mai bune performanțe generale în 2017 în cadrul celebrelor premii pentru siguranță Euro NCAP 2017.  Putem continua, dar ideea rămâne aceeași: fiecare model Volvo a fost conceput cu o maximă considerație pentru siguranța pe care o va oferi – pasagerilor săi, dar și pietonilor.

Totul începea în anul 1927, atunci când  fondatorii Volvo Cars decideau să se concentreze asupra siguranței ca și valoare de bază a companiei, devenind din acel moment lideri ai domeniului.

Această preocupare a condus la  inovații precum proiectarea și implementarea primei centuri de siguranță în trei puncte, a primului înălțător pentru copii și a sistemului SIPS (Side Impact Protection System). Rezultatul? Vieți salvate și prevenirea accidentelor pentru multe generații din întreaga lume.

Grijă suplimentară pentru cei mai prețioși pasageri

Dacă vorbim despre siguranța copiilor, nu greșim atunci când afirmăm că Volvo este producătorul ce setează standardele. Mai bine de 50 de ani de cercetări în domeniu și numeroase testări realizate au condus la crearea actualei game de scaune auto pentru copii: sigure si confortabile pentru cei mici, dar și elegante.

Fiecare tip de scaun pentru copii a fost testat atât în condiții normale, cât și în condiții de umiditate sau vreme rece, pentru a maximiza gradul de protecție al micilor pasageri.

Teste numeroase au fost realizate și pentru asigurarea protecției micuților împotriva substanțelor nocive, ce pot afecta pe termen lung siguranța celor mici  – astfel, scaunele auto pentru copii de la Volvo Cars includ materiale ce reduc emisiile din interiorul autoturismului și nu conțin substanțe nocive, cum ar fi nichelul sau cromul.

Care sunt punctele de vânzare Volvo din București?

Dacă ești în căutarea unei reprezentanțe Volvo în București, poți porni de la site-ul Oferte.volvocarsdealer.ro. Ai centralizate aici numeroase oferte de mașini Volvo ce pot fi achiziționate în România – fiecare dintre ele este pentru un autoturism aflat pe stoc, pentru că dorim ca mașina ta preferată să fie în orice moment disponibilă. Totul fără a face comandă, fără a trece prin stresul zilelor lungi de așteptare pentru a comanda modelul preferat de Volvo.

Tu ce model de Volvo alegi, pentru a beneficia de siguranța, dar și eleganța acestor autoturisme premium, realizate special pentru simplificarea și îmbunătățirea vieții pasagerilor lor?

Sursa: SuperLifestyle.ro

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close