Ultramaratonistul Tibi Useriu

Tibi Useriu este singurul ultranaratonist roman care a luat startul duminica intr-o noua cursa extrema, considerata a fimai grea decat Ultramaratonul Arctic Ultra 6633, care se desfasoara la Polul Nord.

Noua competitie extrema Yukon Arctic Ultra este maratonul care se desfasoara in Canada, intr-o zona salbatica, la temperaturi care pot ajunge pana la -50 degrade Celsius si care este mai lung si mai dificil.

Maratonul are 700 de kilometri, in Canada pe traseul folosit de cel mau dur concurs de atelaje canine din lume,concureaza 41 de persoane si se spune ca nimeni nu a reusit sa-l termine pana acum din cauza conditiilor neprielnice.

Yukon Ultra Artictic are loc in perioada 3-16 februarie, pe traseul Whitehorse (start) – Muktuk – Dog Grave Lake – Braeburn – Ken Lake – Carmacks – McCabe – Pelly Crossing – Pelly Farm – Scroggie Creek – Dawson city (sosire), recordul de parcurgere a distantei fiind de 7 zile.

Anul trecut, maratonistul Tibi Useriu a reusit, pentru a treia oara consrcutiv, sa treaca linia de sosire a maratonului 6633 Arctic Ultra si sa fluture steagul Romaniei, fiind singurul roman care reusit sa termine cursa de 618 kilometri.

Intr-o buna zi, dupa ce am stat o vreme indelungata de unul singur, am descoperit ca exista posibilitatea sa alerg. De atunci, alergarea a devenit pentru mine sinonima cu libertatea,sinonima cu un parcurs si cu un sens. Nu am alergat niciodata de dragul performantei sportive, pantru bani sau pentru premii. Am urmarit mereu ceva personal.”

Prin oarticiparea la acest maraton, sportivul din Bistrita-Nasaud vrea sa faca cunoscut un proiect al unei organizatii, legat de Via Transilvanica,un drum turistic de 1.000 de kilometri prin Romania.

”Voi incerca sa parcurg cei aproape 700 de kilometri cu gandul la un drum de acasa, al nostru. Fiindca Via Transilvanica, o sa vedeti, intr-o buna zi va face parte din viata multor romani si straini. Alerg asadar ca ambasador al Via Transilvanica.”

Noi cei de aici de acasa suntem alaturi de el, il urmarim si ii uram mult succes.

X MAN.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata