4 sfaturi pentru alegerea corectă a bicicletei de fitness pentru acasă

Sportul, indiferent de forma în care este practicat, este vital pentru sănătatea fizică și cea psihică. Vorba aceea: „Mens sana in corpore sano”! Fie că mergi zilnic la sala de fitness, că alergi dimineața sau seara în parc sau pur și simplu faci exerciții fizice acasă, ești pe drumul cel bun către un corp și o minte sănătoase.

Dacă te numeri printre cei ce fac exerciții acasă, dar simți nevoia să modifici intensitatea și dificultatea antrenamentului, atunci ia în considerare varianta achiziționării unui aparat semi-profesional de fitness. Cel mai potrivit este un model de bicicletă de fitness, ales în funcție de propriile tale nevoi (inclusiv financiare), care va fi ușor de amplasat oriunde în casă și care, spre deosebire de alte aparate, are un preț accesibil.

Alegerea unei biciclete de fitness nu este însă chiar atât de simplă. Pe lângă cel mai important aspect, și anume obiectivele tale, există o serie de criterii pe care trebuie să le ai în vedere în procesul de selecție.

4 criterii în funcție de care să alegi bicicleta de fitness ideală

Așa cum spuneam, obiectivele tale sunt cele ce primează în fața oricărui aspect tehnic al bicicletei. În funcție de acestea, criteriile majore de alegere a modelului potrivit sunt grupate astfel:

Slăbire sau menținere

Îți dorești să dai jos kilogramele acumulate în ultimul timp? Bicicleta de fitness de care ai nevoie este cea magnetică. Este modelul cel mai des întâlnit în sălile de sport și are marele avantaj de a fi concepută special pentru facilitarea eliminării surplusului de greutate, în special datorită volantei de dimensiuni mari. Aceasta impune efectuarea unui antrenament cardio mai intens, permițând astfel atingerea obiectivelor într-un timp mai scurt.

Desigur, și o bicicletă electrică va fi ideală în lupta cu kilogramele în plus, însă necesită o investiție mai mare.

În schimb, dacă slăbitul nu este scopul tău principal, ci mai degrabă menținerea tonusului muscular, atunci alege o bicicletă mecanică. Fiind asemănătoare bicicletei de stradă, aceasta nu necesită un nivel ridicat de efort din partea ta pentru că nu dispune de sistemul cu volantă (al celei magnetice). De altfel, aceasta este mai ușoară și mai accesibilă din punct de vedere al prețului.

Elemente ajustabile

Poziția corpului în activitățile aerobice este extrem de importantă atât pentru a executa corect exercițiile, cât și pentru a evita durerile sau chiar posibilele fracturi.

La fel de importantă este și poziția corpului pe bicicleta sport de fitness, iar aici o mare importanță o au scaunul și ghidonul acesteia. Cu cât gradul de ajustare al acestora este mai mare, cu atât mai mult vei avea posibilitatea menținerii unei poziții corecte a spatelui pe parcursul antrenamentului.

Frecvența utilizării

În funcție de cât de des îți vei permite să folosești bicicleta de fitness pentru antrenamentul de acasă vei alege și modelul ce prezintă cele mai potrivite caracteristici.

Rezistența pedalării (măsurată în trepte de rezistență), funcții de conectare Bluetooth sau wireless, disponibilitatea programelor de antrenament, accesorii suplimentare (de exemplu suport pentru telefon sau tabletă) și altele asemenea caracteristici sunt importante de luat în calcul. Evident că, dacă timpul nu îți permite să o folosești mai mult de două ori pe săptămână, nu are rost să plătești în plus pentru niște funcții de care nu te vei bucura prea mult.

Preț

Prețul pe care ești dispus să-l plătești pentru o bicicletă este strâns legat de obiectivele tale și de frecvența utilizării. Dacă îți dorești să slăbești, atunci ar fi indicat să folosești bicicleta de cel puțin 3 ori pe zi, caz în care merită să investești ceva mai mult într-un model performant de bicicletă de fitness.

În situația în care obiectivul tău principal vizează menținerea tonusului muscular, nu pierderea în greutate, nici frecvența utilizării nu va fi atât de mare, ceea ce înseamnă că te poți orienta către un model ce dispune de funcțiile de bază, la un preț mai accesibil.

Indiferent de obiectivele pe care ți le-ai setat, faptul că ai decis să investești într-un aparat de fitness pe care să îl utilizezi acasă este un mare pas către o viață sănătoasă. Nu te lăsa demotivat ușor și urmărește-ți planul de antrenamente, pe care este absolut necesar să îl completezi cu o alimentație echilibrată și cu cât mai multe activități relaxante, ce vor contribui la diminuarea nivelului de stres.

Sursa: News 24 Romania.

Loading...
Citește și
loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata