5 motive să asculți muzică înregistrată pe discuri de vinil

116

Muzica înregistrată pe discurile de vinil are un farmec aparte, iar nuanța diafană a sunetului pe care îl redă un pick-up te ajută să te bucuri de notele melodiilor într-o manieră mult diferită de orice alt mijloc de înregistrare. Vinilurile sunt acum căutate atât de melomanii împătimiți, cât și de curioșii care vor să se bucure de experiența muzicii înregistrate pe acest format.

Fie că ești un cunoscător al muzicii pe vinil, sau abia ai început să-ți creezi propria colecție de viniluri, în rândurile de mai jos îți prezentăm cele mai importate beneficii pe care le obții dacă asculți muzică înregistrată pe discuri de vinil. În plus, acum ai la dispoziție discuri de vinil ieftine, care să nu îți afecteze bugetul, dar care să-ți permită, în același timp, să te bucuri de experiența unică oferită de sunetele redate de un pick-up.

  1. Faci alegeri muzicale mai bune

Unul dintre beneficiile pe care discurile de vinil ți le oferă este acela că te va ajuta să îți îmbunătățești alegerile muzicale datorită unui număr mare de formații de renume care pun accentul pe calitatea sunetului, a melodiilor, dar și a mesajelor pe care acestea le transmit prin versuri. Caută viniluri second-hand ale celor mai în vogă formații din anii tinereții tale sau acele trupe îndrăgite de către părinții tăi, și astfel vei avea posibilitatea să înțelegi și schimbările culturale care au avut loc de-a lungul deceniilor.

Avantajul muzicii pe vinil este că îți oferă atât de multe variante să-ți diversifici genurile muzicale și, într-un fel, îți formează viziunea artistică în ceea ce privește muzica.

  1. Te bucuri de experiențe noi de fiecare dată

Atmosfera dintr-un magazin de specialitate din care poți cumpăra un disc de vinil este de neegalat. Achiziția unui disc de vinil reprezintă o experiență în sine, care se va transpune până în momentul în care vei asculta discul respectiv. Alegerea unuia sau mai multor discuri de vinil, dintre miile de opțiuni pe care le găsești într-un anticariat, este pentru cunoscători o doză de relaxare.

  1. Odată cumpărat, discul de vinil îți aparține

Spre deosebire de aplicațiile de unde poți cumpăra albume cu muzică, unde de fapt, plătești drepturile de autor, atunci când achiziționezi un disc de vinil, acesta devine al tău. În plus, nu există șansa să pierzi conținutul său, dacă ai uitat parola contului ori nu mai ai dispozitivul de pe care ascultai muzică.

  1. Poți vinde discurile de vinil ascultate

Pentru a putea să vinzi unele dintre discurile tale de vinil după ce le-ai ascultat, trebuie să ai grijă de ele, astfel încât starea lor să fie una bună și să poată fi ascultate și de alți iubitori de viniluri. Valoarea unor discuri de vinil poate crește, în comparație cu muzica pe care o poți găsi acum în mediul online, pe care, de altfel, nu o poți revinde odată ce ai cumpărat-o.

  1. Ritualul de a asculta un disc de vinil

Vinilurile au această caracteristică unică de a crea o intimitate între tine și melodiile preferate, oferită atât prin calitatea sunetului, cât și prin faptul că piesele se derulează una dupa alta. Atunci când asculti un disc de vinil, camera se umple de notele melodiei redate de pick-up, lucru ce te ajută să te relaxezi după o zi plină de activități solicitante. Muzica pe discurile de vinil merge cel mai bine „savurată” alături de lectura ta preferată.

Muzica este o artă pe care o poți redescoperi acum la adevărata ei valoare cu ajutorul discurilor de vinil. Melodiile înregistrate pe acest format îți oferă varianta nemodificată a sunetului de la momentul înregistrării, astfel că vei avea parte întodeauna de cea mai bună calitate. Spre deosebire de alte forme de redare a muzicii, vinilurile nu comprimă sunetele, astfel că de fiecare dată vei avea parte de cea mai intensă experiență de ascultare

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata