5 sfaturi simple pentru cadouri de Crăciun

De Jurnalul Național Bani Frumusețe Lifestyle Utile 215 citiri
3 min citire
Crăciunul este o perioadă de relaxare, de sărbătoare și de cadouri. Dar alegerea cadourilor poate fi și o perioada de stres și anxietate. Asta pentru  darul greșit poate face de fapt mai mult rău decât bine.

La întrebarea De ce facem cadouri? Psihologia din spatele dăruirii cadourilor sugerează  există două obiective de luat în considerare atunci când oferiți cuiva un cadou.

Primul este -l faci pe destinatar fericit. Asta depinde în mare măsură dacă cadoul este ceva ce acesta își dorește.

Al doilea este de a întări relația dintre cel care da și cel care primește. Acest lucru se realizează oferind un cadou atent și memorabil – unul care arată  cel care dăruiește îl cunoaște cu adevărat pe destinatar. De obicei, asta înseamnă ți dai seama ce vrea cineva fără  întrebi direct.

Totuși, pentru a află care este cadoul pe care și-l dorește cel mai mult, lucrul evident de făcut este  întrebiAceastă abordare însă poate  nu fie tocmai recomandată, pentru  nu va mai există nicio surpriză în ceea ce privește oferirea de cadouri de Crăciun.

În 5 pași simpli, fără  dai greș:

1. Mare atenție în alegerea cadoului

Pentru cadoul de Crăciun trebuie  ții cont de multe criterii, cel mai important fiind preferințele destinatarului. Trebuie  faci un research și, ideal ar fi  acesta  nu fie unul direct. Află de la prieteni, părinți sau cineva apropiat destinatarului ce fel de cadou și-ar dori respectivă persoană. De asemenea, o posibilitate bună ar fi  îi propui destinatarului un joc amuzant,  în copilărieȘi anume, poți  îi ceri  îi scrie o scrisoare lui Moș CrăciunSe va simți amuzat și își va da seama  te interesează ceea ce își dorește.

2.Pune accent pe selectare cadoului

După ce ai aflat ce își dorește persoană respectivă, vei începe cursa pentru selecție. De ce? Pentru dacă persoană respectivă nu îți da chiar detalii specifice și îți spune, de exemplu,  vrea un parfum bun, tu va trebui  faci o selecțieÎncearcă  îți dai seama, conform personalitățîicam ce fel de produs i s-ar potrivi.  dacă vrea un articol vestimentar, observând “obiceiurile” în materie de modă, vei încerca  alegi un anume articol care  fie pe placul destinatarului. Dacă nu găseșți ceva ce  fie pe placul lui sau ei, gândeștete la ceva ce are nevoie. Sunt anumite lucruri care cu siguranță sunt necesare oricui. ți bine temele înainte de a oferi un cadou!

3. Atenție la modul în care vei oferi cadoul

Poți  alegi cel mai frumos cadou din lume, dar dacă modul în care îl oferi este unul deplorabil, efortul a fost făcut degeaba. Fie  vorbim despre alegerea ambalajului, fie  vorbim de modul în care îi dai persoanei respective un cadou, acestea sunt aspecte pe care trebuie  le iei în considerare. Alege un ambalaj frumos, impecabil și în ton cu sărbătoarea Crăciunului. Pentru o impresie wow, poți atașa o panglică de satin, o crenguța de brad și un mic glob de Crăciun. Cadoul va fi atractiv din prima clipăDacă nu dorești  îl așezi sub brad, îl poți oferi folosind cuvinte frumoase și creând o poveste emoționantă.

4. Cu cât timp înainte alegi cadoul?

Este indicat să nu începi niciodată goana după cadou cu două zile înainte. Un cadou făcut cu drag și atenție necesită chiar și o luna în avans. Iar dacă vorbim despre niște obiecte inedite, timpul de selectare este chiar mai mare. De exemplu,  spunem  persoană respectivă își dorește ceva realizat unicatComandă trebuie plasată cu multe luni înainteSau vrea ceva ce se găsește foarte greu. Și în acest caz trebuie  cauți din timpDacă însă nu ai avut timp de căutareîncearcă măcar cu două săptămâni înainte  te preocupe acest aspect. Nu de alata, dar dacă este nevoie  faci o comandă online, în perioada sărbătorilor de iarnă este posibil  unele comenzi  dureze mai mult sau chiar  nu mai poată fi posibilă onorarea acesteia pentru  unele magazine își iau vacanță.

5. Păstrează pentru totdeauna momentul despachetării cadoului

Fiecare sărbătoare de Crăciun este deosebită. Momentul în care ne oferim cadouri unii altora sunt poate cele mai frumoase din anDin acest motiv, ar fi minunat dacă, cu ocazia fiecărui Crăciun vei înregistra aceste clipe minunate. Sunt clipele când stăm alături de familie, prieteni și când ne bucurăm de magia Crăciunului nu uiți de aparatul foto sau video.  poze cât mai multe sau filmează momentul în care sunt desfăcute cadourile de către toți cei prezenți. Aceste amintiri vor fi prețioase în special pentru cei mici care, peste ani, vor avea ocazia de a retrăi acele momente pe care, la o vârstă fragedăîncă nu le puteau constinetiza.

În concluzie…a alege și a planifica oferirea cadourilor de Crăciun este o treaba importantă. Fie  alegi un util dozator de băuturi sau o mult dorită bijuterie de lux, cadourile trebuie făcute cu grijă, cu o informare prealabilă despre gusturile și preferințele celui sau celor care vor primi cadourile, dar și țînând cont de perioada de timp disponibilă și modul de prezentare al cadourilor. Și nu în ultimul timp, ai grjia  momentul în care cadourile sunt deschise sub brad  fie imortalizat. Crăciunul este sărbătoare iubită de toată lumea.