6 articole vestimentare necesare oricărei femei

0

Ni se spune adesea că moda este efemeră. Că ceea ce acum este in își va face ieșirea din tendințe în câteva luni și va face loc unui articol sau unei ținute care stătuse o vreme sub semnul nefast al lui out. Conform unora, stilul este un organism care se naște și renaște de câteva ori pe an. Și totuși, există elemente fixe, celebrele must have – articole pe baza cărora se construiesc principalele ținute de care vei avea nevoie în cadrul ocaziilor pe care viața ți le aduce în cale. 

Oricât de plin de ramificații, oricât de supus subiectivității, stilul păstrează, în definitiv, câteva repere care te pot ajuta să-ți construiești ținutele ideale atât din punct de vedere estetic, cât și funcțional. Să începem, așadar, lista cu articolele vestimentare pe care oricare dintre noi trebuie să le aibă în garderobă pentru a fi pregătită în fața oricărei situații! Pentru evenimentele oficiale, avem trei propuneri:

 

  • The little black dress

 

Nicio listă de articole fashion nu poate susține că tratează subiectul modei dacă nu include rochia neagră, simplă, tăiată deasupra genunchiului sau mini. Popularizată de personajul Holly Golightly din Mic dejun la Tiffany (jucat de Audrey Hepburn, un veritabil simbol al secolului trecut), rochia uni, cu mânecile tăiate, cu bretele sau cu umerii complet goi va salva întotdeauna o fashionistă care nu are inspirație. Negrul conferă, de asemenea, libertate totală de accesorizare și face greșeala vestimentară aproape imposibilă. Deși am tinde să credem că celelalte nonculori sunt la fel de ofertante, nu este nimic mai departe de adevăr: griurile pot să impună un aer tern ținutei, iar albul creează mari dificultăți de accesorizare. 

  • Sandalele argintii 

Ideale în combinație cu rochia neagră amintită mai sus, sandalele argintii reprezintă melanjul perfect între glamour și discreție. La fel de strălucitoare ca și încălțările aurii, ele evită totuși un mare risc al auriului, acela de a fi țipător și de a dezechilibra astfel ținuta din punct de vedere cromatic. Recomandăm, pentru ocaziile care necesită ținută de cocktail,  un model de sanda cu toc nu foarte înalt, cu barete care se închid puțin mai sus de gleznă (pentru a evita neplăcutul efect vizual de gleznă tăiată), iar pentru ținutele smart casual, un model similar, dar cu platformă de tip wedge

  • Costumele din două piese

Indiferent dacă piesa din partea inferioară este fustă sau pantalon, costumul reprezintă un articol vestimentar cu care este greu spre imposibil să greșești. Poate să ți se pară o alegere plictisitoare, dar ar fi greșit să vezi lucrurile astfel! Poți atrage toate privirile cu un costum în culori aprinse sau în tonuri pastel (rozul prăfuit, mai ales, scoate orice ținută din anonimat) ori, dacă vrei să șochezi, poți asorta un sacou cu o fustă sau un pantalon în culoarea sa complementară. Ai grijă, însă: o astfel de alegere vestimentară este dificil de purtat și presupune ca accesorizarea să tindă spre zero. 

Acum, după ce am conturat principalele articole menite cadrelor oficiale, care impun un dress code, ne îndreptăm către situațiile casual. Nimeni nu spune că nu poți fi stilată atunci când îți duci traiul cotidian! 

 

  • Blue jeans

 

Mica rochie neagră a stilului casual, pantalonul din denim, se asortează cu orice tip de încălțăminte și cu majoritatea tricourilor sau cămășilor cu care ai vrea să îl combini. Îți recomandăm să cumperi jeanși în culori închise, îndeosebi bleumarin, cenușiu și negru, pentru o mai mare flexibilitate combinatorie. Deși nu suntem (absolut deloc!) împotriva jeanșilor evazați sau cu tăietură de tip pană, ca în cazul skinny jeans, preferăm blugii cu tăietură dreaptă, care avantajează toate conformațiile. 

  • Rochia hippie cu imprimeu floral 

O rochie maxi, din material care curge, imprimată cu flori mărunte, va readuce pe străzile orașului spiritul anilor ‘60-’70. Accesorizată cu sandale cu platforme înalte (cine spune că trebuie să ai o înălţime peste medie pentru a purta o rochie maxi?) şi cu o geantă mare, de zi, această rochie face ca festivalul Woodstock să se desfăşoare chiar aici, chiar acum! 

  • Costumul de sport 

Ne terminăm lista casual tot cu un costum, însă de această dată este vorba despre un costum de trening. Ştim că, în general, sintagma trening de damă nu creează nişte imagini mintale caracterizate îndeosebi prin stil, dar ne propunem să schimbăm asta! Treningul este cool, treningul este funcţional – ne permite să ne menţinem active şi totodată să afirmăm prin ţinută je m’en fous. Ca şi în cazul costumului elegant, treningul poate fi monocrom sau, dacă ne lăsăm fantezia să zburde, multicolor. Singura menţiune pe care o avem în plus faţă de ceea ce am spus până acum este că treningul se accesorizează doar cu un elastic subţire de culoarea părului tău sau cu nişte căşti de tip headphone. Destul de restrictiv în libertatea lui, nu? 

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close