6 Metode care te ajută să economisești

0 141

Cu toții avem câteva obiceiuri sau mici plăceri care efectiv ne lasă chiar și în mijlocul lunii fără bani. Unele persoane preferă mâncatul în oraș, alte persoane nu văd zi fără cafea iar altele sunt înnebunite după cumpărături. Aceste obiceiuri au un impact foarte mare asupra bugetului și efectiv te împiedică din a economisi. Află acum câteva sfaturi ce te ajută în lupta ta cu economisirea banilor:

1. Ambalează cadourile în cărți sau ambalaje vechi. De ce să dai mereu banii pe hârtie de împachetat sau să plătești oameni să îți împacheteze cadourile în timp ce poți face asta chiar tu acasă, cu ajutorul unor hârtii pe care le-ai folosit mai de mult, sau chiar cu pagini ale cărților mai vechi

2.  Fă întotdeauna o listă de cumpărături. Fă-ți mereu un stoc al alimentelor și produselor pe care le ai deja în casă și scrie pe o foaie ce anume mai ai nevoie de cumpărat.

3. Pune cafeaua sau ceaiul într-un termos. De ce să cheltui bani la infinit pe cafele sau ceaiuri în fiecare dimineață? Este mult mai simplu, mai sănătos și mai eficient să îți faci cafeaua acasă de dimineață și doar să o iei după tine într-un termos.

4. Alege-ți două zile pe săptămână în care să nu cheltui nici măcar un ban. Va deveni un obicei care te va ajuta foarte mult să economisești bani

5.  Gătește acasă mai mult. Este foarte sănătos și eficient să îți prepari mâncarea acasă. Poți face  granola pentru micul dejun, supe pentru prânz și pește cu legume pentru cină. Vei scuti foarte mulți bani pe care în mod normal i-ai arunca pe mâncare. 

6. Alege-ți zilele în care mănânci în oraș și pe cele în care îți iei mâncare la birou de acasă. Vei fi surprins de cât de eficientă este această metodă.

Sursa: clickpentrufemei.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

x