6 Utilizări surprinzătoare ale foliei de aluminiu

De Jurnalul Național Lifestyle Utile 132 citiri
6 min citire
Există unele articole care figurează întotdeauna pe lista noastră de cumpărături săptămânal și săptămânal, fie pentru curățare, gătit sau pentru alte utilizări banale. S-ar putea să nu ne gândim des la asta, dar aceste produse aparent comune au mult mai multe utilizări în afară de ceea ce este pe etichetă.

Staniol, de exemplu, este foarte maleabil, iar calitățile sale îl fac mai mult un solutor de probleme decât ați crede. De la curățarea grătarului după un grătar până la realizarea unei activități de vopsire fără mizerie, folia de aluminiu este un produs din care veți dori cu siguranță să cumpărați mai mult după ce veți citi acest articol.

1. Preveniți coacerea excesivă
Ce face: Păstrați fructele mai mult timp

Este foarte obișnuit ca multe dintre fructele pe care le cumpărăm să se coacă înainte de a le putea mânca, mai ales dacă locuiești singur sau cu partenerul tău, iar cheltuielile săptămânale cu alimente sunt scăzute. Bananele sunt unul dintre cele mai consumate fructe din lume, motiv pentru care vin în ciorchine.

Cum poți face ca fructele ușor coapte să dureze mai mult? Pur și simplu înfășurați folie de aluminiu deasupra fructelor, ca în fotografie, iar folia va acționa ca o barieră, astfel încât să nu existe contact cu aerul. Acest truc vă va ajuta să întârzieți coacerea bananelor, lăsându-vă mai mult timp să le consumați.

2. Remediu la domiciliu pentru ameliorarea durerii
Ce face: ameliorează durerile articulare

Credeți sau nu, folia de aluminiu este și un produs pe care îl putem folosi pentru a calma durerea. Mai multe studii au recomandat folie pentru ameliorarea durerilor de gât, picioare, brațe, spate și mâini. Dacă aveți de-a face cu dureri și dureri, încercați acest truc.

Explicația din spatele acestui truc? Folia menține calde zonele în care am plasat-o. Tot ce trebuie să faceți este să înfășurați părțile articulațiilor care vă dor cu folie înainte de a dormi și să încercați să nu vă mișcați prea mult pentru a nu rupe și pierde. Când te trezești, vei vedea rezultatele!

3. Nu lăsați mâncarea să se ardă
Ce face: protejează alimentele de căldură

Să presupunem că aveți o cină specială și o rețetă care trebuie făcută încet pentru a obține cea mai bună aromă posibilă. Există unele bucătării care nu au echipamentul necesar pentru a găti încet rețeta, dar puteți crea echipamentul (un separator) folosind folie de tablă.

Tăiați bucăți mari de folie de aluminiu și modelați-le într-o formă de frânghie groasă. Apoi, puteți uni cele două capete plasând unul dintre ele în interiorul cercului și voilà! Nu va fi mâncare arsă la capătul cratiței și vă puteți găti felul de mâncare atât timp cât doriți.

4. Ascuțiți-vă foarfecele
Ce face: ascuți lamele

Cu toții avem acasă o foarfecă care în urmă cu ceva timp a decis să nu mai funcționeze. Odată cu utilizare, foarfecele, ca și cuțitele, devin tocite și își pierd capacitatea de a tăia uniform, cauzând tăieturi terne și riscul de rănire.

Și într-adevăr, ce este mai rău decât foarfecele care nu vor tăia? Nu vor fi perfecti cu acest truc, dar vor reveni putin la viata. Ceea ce trebuie să faceți este să tăiați benzi de folie de aluminiu cu foarfecele. Contactul foarfecelor cu folia va ascuți puțin marginile instrumentului și îl va face din nou funcțional.

5. Curățați-vă grătarul în cel mai scurt timp
Ce face: curățați grătarele

Este uimitor să te poți întâlni în timpul zilei și să te bucuri de soare, să mănânci cu prietenii și să petreci weekendul fără muncă. Folia de tablă poate face și mai ușor acel grătar mult iubit cu cei mai apropiati și dragi.

În timpul grătarului, grăsimea se acumulează în grătar. Deși fiecare bucătar are trucul lui pentru a le curăța, de la folosirea unei cepe până la tăierea unei jumătate de lămâie și spălarea cu o perie specializată, recomandăm curățarea grătarului cu folie de aluminiu. Nu numai că va îndepărta rapid grăsimea, dar iubitorii de grătar spun că este și mai sigur.

6. Redă tacâmurilor din argint strălucirea
Ce face: restaurează argintăria veche


Tacâmurile se înegresc cu utilizarea zilnică și pot părea vechi sau prost curățate. Argintariile sunt obiecte pe care le folosim în fiecare zi și este important ca acestea să arate curate și bine îngrijite, în special pentru vizitatorii noștri. Curățarea lor este mai usoara decat crezi!

Veți avea nevoie de un bol, folie de aluminiu, bicarbonat de sodiu, sare și apă clocotită. Tapetați vasul cu folie de aluminiu și puneți în interior tacâmurile pe care doriți să le curățați. Adaugă un amestec de apă clocotită cu bicarbonat de sodiu și sare, iar acel lichid va face tacâmurile tale ca noi.