7 uleiuri esenţiale ideale pentru răsfăţul pielii tale

Uleiurile esenţiale sunt ingrediente foarte importante pentru îngrijirea naturală a tenului, având o mulţime de efecte benefice. Acestea pot fi utilizate pentru tonifierea şi hidratarea pielii, tratarea acneei, a cicatricilor şi a petelor sau pentru reducerea ridurilor şi a semnelor de îmbătrânire. În funcţie de tipul de ten pe care îl ai, poţi alege acum diverse uleiuri naturale pentru diferite tratamente, astfel încât să te poţi bucura de un ten strălucitor şi sănătos.  Dacă nu ştii ce fel de ulei ţi se potriveşte, îţi prezentăm o parte dintre cele mai populare sortimente!

Uleiul de lavandă

Uleiul de lavandă are un efect regenerator extrem de puternic, fiind recomandat adesea pentru tratarea arsurilor şi a petelor. De asemenea, uleiul de lavandă poate fi folosit şi pentru catifelarea pielii şi pentru calmarea zonelor iritate. Poţi aplica foarte uşor câteva picături de ulei de lavandă pe zonele iritate şi vei vedea cât de repede se va cicatriza pielea ta. Uleiul de lavandă poate fi utilizat şi pentru buzele uscate, fiind mai hidratant decât un balsam clasic de buze.

Uleiul de argan

Uleiul de argan conţine acizi graşi nesaturaţi, cum ar fi Omega 3 şi Omega 6, şi este mult mai bogat în vitamina E, decât uleiul de măsline. Acest ulei are un puternic efect antiinflamator şi grăbeşte procesul de vindecare al ţesuturilor, mai ales în cazurile de vărsat de vânt, zgârieturi sau arsuri ale pielii. Uleiul de argan conţine tocoferol, un antioxidant puternic, care diminuează vizibil semnele de îmbătrânire ale pielii şi ajută la prevenirea şi reducerea ridurilor.

Uleiul de jojoba

Uleiul de jojoba este foarte popular în rândul tratamentelor cosmetice, fiind adesea folosit la prepararea multor creme şi loţiuni. Totuşi, acesta poate fi folosit şi direct pe piele, având un rol hidratant, ameliorând diverse afecţiuni, cum ar fi eczemele sau rozaceea. De asemenea, uleiul de jojoba poate fi utilizat şi ca demachiant,  dar şi pentru tratarea înţepăturilor de insecte.

Uleiul de muşcată

Uleiul de muşcată deţine numeroase proprietăţi şi are efecte benefice asupra tenului gras, cu tendinţă acneică, deoarece echilibrează producţia de sebum. În plus, acest ulei îmbunătăţeşte elasticitatea pielii şi accelerează vindecarea vânătăilor, a rănilor sau a eczemelor.

Uleiul de eucalipt

Deşi uleiul de eucalipt este cunoscut pentru beneficiile sale în tratarea infecţiilor respiratorii şi a sinuzitei, acesta poate fi folosit şi pentru vindecarea vânătăilor, muşcăturilor de insecte şi a erupţiilor cutanate. De asemenea, acest tip de ulei este foarte eficient şi la eliminarea punctelor negre, la fel ca uleiul din arbore de ceai.  Datorită proprietăţilor sale antibacteriene şi antimicrobiene, uleiul de eucalipt este utilizat în mod regulat în săpunuri, deodorante, loţiuni, parfumuri şi alte produse de igienă personală.

Uleiul de lămâie

Uleiul de lămâie are un nivel ridicat de vitamina C, aşa că are un efect benefic în tratarea acneei şi a altor afecţiuni ale pielii. Proprietăţile sale unice contribuie la stoparea sângerărilor, ceea ce se înseamnă că acest ulei poate fi folosit pentru tratarea rănilor sau a tăieturilor. De asemenea, uleiul de lămâie poate fi folosit şi pentru masajul anticelulitic, dar şi pentru tratarea scalpului seboreic.  

Uleiul de trandafir

Uleiul de trandafir poate fi soluţia perfectă pentru tratarea pielii uscate, fiind foarte hidratant. Acest ulei reduce concentraţia hormonilor de stres şi împiedică deshidratarea pielii, fiind adesea folosit şi pentru tratarea acneei rozacee sau a dermatitei.

Aşadar, uleiurile esenţiale au o mulţime de beneficii şi proprietăţi pentru frumuseţe şi sănătate şi sunt de multe ori mult mai eficiente decât produsele cosmetice. Acum găseşti o mulţime de uleiuri de la mayam, aşa că îl poţi alege oricând pe cel care se potriveşte tenului tău.  

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata