A treia ediţie a Forumului ARIR, organizată de Asociaţia pentru Relaţii cu Investitorii la Bursă

115

În zilele de 27 şi 28 mai, an curent, Asociaţia pentru Relaţii cu Investitorii la Bursă din România (ARIR) organizează,  în format Din punct de vedere economic şi financiaronline, cea de-a treia ediţie a Forumului Anual ARIR.

„Pentru prima dată, reprezentanţii Comisiei Europene şi ai EuropeanIssuers sunt prezenţi în deschiderea evenimentului pentru a transmite de la sursă perspectiva de reglementare şi dezvoltare a pieţelor de capital europene, implicit pentru România. Reprezentanţii Autorităţii de Supraveghere Financiară şi ai Bursei de Valori Bucureşti vor prezenta în detaliu strategia de dezvoltare a pieţei locale. În plus, managementul de top al principalelor companii listate, membre ARIR, se va alătura discuţiei pentru a completa cu perspectiva lor din mediul de afaceri şi lecţiile post pandemie. Pentru prima dată ne propunem să aducem în faţa companiilor noi investitori, internaţionali şi locali, în cadrul unui nou concept – Zilele Investitorilor ARIR. 6 companii listate, Bursa de Valori Bucureşti, BRK Financial Group, MedLife, Purcari, Romcarbon şi TeraPlast se vor conecta cu investitori de talie medie interesaţi de noi oportunităţi de investiţii”, se arată într-un comunicat ARIR remis AGERPRES.

Din punct de vedere economic şi financiar, Daniela Şerban, preşedinte şi co-fondator ARIR, a explicat că, împreună cu EuropeanIssuers, asociaţia europeană a companiilor listate şi asociaţiilor naţionale din care face parte şi ARIR, a fost iniţiat un demers naţional prin care doresc să atragă atenţia asupra faptului că numeroase companii europene se vor confrunta cu provocări dificile în următorii câţiva ani, o mare parte dintre acestea fiind afectate de dezechilibre financiare şi restricţii comerciale care le ameninţă însăşi supravieţuirea, ca urmare a restricţiilor impuse în pandemie.

Actual, evenimentul reuneşte peste 10 speakeri internaţionali şi locali, reprezentanţi ai instituţiilor, manageri de top ai celor mai mari companii româneşti, experţi în finanţe şi legislaţie europeană care vor aborda dezvoltarea viitoare a pieţelor de capital, tendinţele şi oportunităţile din piaţă.

ARIR este o organizaţie non-guvernamentală şi non-profit care a fost înfiinţată cu scopul de oferi emitenţilor actuali şi potenţiali o platformă pentru dezvoltarea profesioniştilor în relaţia cu investitorii (IR) şi pentru a contribui la implementarea celor mai bune practici în comunicarea cu investitorii şi în guvernanţă corporativă. A fost înfiinţată în noiembrie 2018 şi are ca membri companii listate, companii cu potenţial de a deveni companii listate, administratori de fonduri, profesionişti în relaţia cu investitorii, precum şi consultanţi.

Membrii fondatori ai organizaţiei ARIR sunt:Economie, asociaţie, bancare Bursa de Valori Bucureşti (BVB), Alro, Electromagnetica, Franklin Templeton Management – suc. Bucureşti, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Teraplast, Transelectrica, Daniela Şerban, Cosmin Răduţă şi Tony Romani, în timp ce Electrica, OMV Petrom, Antibiotice, Purcari, Idea Bank, BRK Financial Group, Banca Transilvania, Transgaz, Biofarm, MedLife şi Romcarbon s-au alăturat ca Membri Asociaţi, INNOVA Project Consulting, ENVISIA, RTPR, Intercapital Invest, eVote şi Mazars ca Membri Afiliaţi.

Sursa: agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata