Accidente la locul de munca

100

Natura lucrărilor de construcții implică o serie de riscuri și pericole, dar în timp ce accidentele la locul de munca sunt frecvente, majoritatea acestora sunt, de asemenea, ușor de evitat.

Angajatorii trebuie să fie conștienți de toate riscurile potențiale și să facă tot ce pot pentru a le reduce în siguranță și practic, folosind echipamente de protectie adecvate.
În calitate de angajator, măsurile de siguranță pe care le implementați ar trebui să respecte regulamentele privind construcția (proiectare și gestionare), care este legislația specifică industriei construcțiilor. Respectarea acestor reglementări vă va asigura că operațiunile de la locul de munca sunt sigure și conforme și vor reduce semnificativ riscurile pe care le prezintă angajații dvs.

Ce sunt tulburările musculo-scheletice (MSD)?
Tulburările musculo-scheletice sunt un grup de probleme medicale care se referă la mușchi, tendoane și nervi. Sindromul tunelului carpian, tendinita, sindromul de evacuare toracică și sindromul tensiunii gâtului sunt cele mai apropiate tulburări.
MSD-urile pot fi împărțite în regiuni specifice ale corpului, și anume spatele, membrele inferioare și superioare. MSD-urile se pot dezvolta de-a lungul timpului pe baza sarcinilor profesionale care fac parte din activitățile zilnice de lucru ale angajaților. Acestea pot include poziții corporale fixe sau constrânse, repetarea mișcărilor, o forță concentrată pe zone mici ale corpului, cum ar fi mâinile sau încheietura mâinii, și un ritm de lucru care nu permite o recuperare adecvată.

Cele mai frecvente accidente de construcție sunt:
Pericole de împiedicare
Alunecările și căderile sunt cel mai frecvente accidente la orice loc de muncă – iar sectorul construcțiilor nu diferă. Pericolele obișnuite de declanșare a impiedicarii includ cabluri libere și scule deplasate și, în cazuri extreme, lucrătorii pot cădea în gropidacă nu sunt semnalizate în mod corespunzător.

Reduceți pericolele de declanșare prin semnalizarea corectă a zonelor periculoase și implementarea unei proceduri de siguranță a locului, cum ar fi o zonă de depozitare a sculelor desemnată.

Caderi de la înălțime
Cel mai frecvent tip de cădere este atunci când lucrătorii cad de pe schele sau scări nesecurizate. Astfel de căderi pot provoca răni grave, cum ar fi fracturi și oase rupte; în cazuri extreme, pot fi fatale.
Pentru a preveni căderile de la înălțime, asigurați-vă că toate scările utilizate sunt montate corect pe o suprafață plană pentru a preveni supraînclinarea. Acolo unde se ridică schele, asigurați-vă că pasarelele sunt însoțite de semnalizare adecvată și nu sunt aglomerate.

Obiecte in cadere
Cărămizile, uneltele și deșeurile sunt adesea transferate între nivelurile schelelor, provocând lovirea muncitorilor. Leziunile suferite de căderea obiectelor variază de la tăieturi minore și vânătăi până la traume severe la nivelul capului și creierului.
Sporiți siguranța amplasamentului, oferind lucrătorilor dvs. casti de protectie.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata