Acuzații grave la ministerul transporturilor: concursurile sunt controlate de un funcționar public

Neregulile care privesc ocuparea unor posturi cheie în cadrul Ministerului Transporturilor sunt departe de profesionalism, integritate, competență și transparență.

Mafia concursurilor are o implicare atât de mare în dirijarea funcțiilor publice încât acestea sunt ocupate de persoane fără cea mai mică pregătire în domeniul vizat, cu ocupații anterioare dintre cele mai diverse, precum ospătari sau șoferi, deveniți ulterior șefi de servicii și experți în domenii de importanță strategică pentru stat.

Petru Mărculeț, un rechin bugetar cu venituri anuale de peste 300.000 lei, controlează mafia concursurilor din Ministerul Transporturilor, fiind membru în diverse Adunări Generale ale Acționarilor și Consilii de Administrație, acolo de unde se pot sifona ușor banii publici.

Petru Mărculeț, veșnic abonat la banii publici, care a obținut venituri uriașe din calitatea de angajat dar și de membru în numeroase Consilii de Administrație, iși impune legea lui și la concursurile pentru ocuparea posturilor vacante din minister și din instituțiile subordonate.

Deși legea prevede clar că în componența comisiilor de concurs din instituții trebuie numiți angajați ai instituției respective, el se impune nelegal ca președinte în diverse comisii din instituții subordonate pentru a-și impune apropiații.

Toată lumea știe de legătura dintre Mărculeț și un alt abonat la banii publici, Daniel Căprărin, aceștia fiind și colegi de birou.

Pentru a  o impune într-o funcție de conducere pe soția acestuia, Venera Căprărin, fără nicio experiență  relevantă sau pregătire profesională, Mărculeț a fost pus în mod nelegal în fruntea comisiei de concurs.

Deși există numeroase sesizări legate de desfășurarea concursurilor și de nerespectarea prevederilor legale, pentru Mărculeț și gașca lui legea nu contează! Ei sunt cei care fac legea și își impun oamenii nepregătiți în funcții publice cheie pentru a controla și mai bine totul!

Văzând abuzurile privind concursurile aferente funcțiilor publice din Ministerul Transporturilor se impune sesizarea Agenției Naționale a funcționarilor publici și a corpului de control al premierului Cîțu, în speranța reglementării acestui segment în direcția legii, transparenței și integrității.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata