Agricover oferă 10 burse de studiu, în valoare de 100.000 de euro, pentru tinerii fermieri din România

Foto: ziuadeconstanţa.ro
0

10 burse de studiu, în valoare de 100.000 de euro, oferite de grupul Agricover pentru tinerii fermieri din România, care doresc să asigure continuitatea afacerii de familie şi să se specializeze urmând cursurile celei a doua serii a Programului Tineri Lideri pentru Agricultură (2020-2021) al Clubului Fermierilor Români pentru Agricultură Performantă, potrivit unui comunicat al grupului Agricover, remis AGERPRES.

“Responsabilitatea socială este parte integrantă a strategiei de dezvoltare a Grupului Agricover, implicarea noastră fiind constantă în ultimii doi ani, prin sprijinul oferit fermierilor români pentru a crea şi lansa Asociaţia Clubul Fermierilor Români pentru Agricultură Performantă. Dezvoltat de către Club, programul Tineri Lideri pentru Agricultură, este o resursă educaţională complexă, cu un uriaş potenţial de formare pentru cei care doresc să se specializeze în domeniul agricol. Prin acordarea burselor anuale de studiu ne-am propus să investim în educaţia generaţiilor viitoare şi să facilităm accesul în program tinerilor fermieri care nu se pot susţine financiar”, a declarat Liviu Dobre, director general Agricover Holding S.A.

Din punct de vedere financiar, cele 10 burse Agricover acoperă integral costurile educaţionale, de transport, cazare şi masă, valoarea individuală fiind în cuantum de 10.000 de euro, pentru un an de studiu.

Astfel, cu începere de marţi 29 septembrie şi până în data de 12 octombrie inclusiv, tinerii din familii de fermieri care exploatează ferme de până la 400 de hectare, au vârsta de până în 35 de ani şi au absolvit o facultate sau sunt încă studenţi, se pot înscrie în această competiţie.

Lansat în noiembrie anul trecut, programul Tineri Lideri pentru Agricultură al Clubului Fermierilor Români are ca obiectiv pregătirea tinerilor pentru a participa activ la reprezentarea profesională a intereselor agriculturii româneşti în structurile administraţiei publice din România şi de la Bruxelles, asigurarea continuităţii afacerilor în agricultură, dobândirea de competenţe de business şi comunicare, cât şi creşterea implicării acestora în proiecte de responsabilitate socială.

În acest sens, programul Tineri Lideri pentru Agricultură al Clubului Fermierilor Români este dezvoltat împreună cu Fundaţia Leaders şi are ca parteneri educaţionali: Ascendis, Human Invest şi Attitude Training, alături de specialişti cu experienţă în business, afaceri de familie, training şi mentoring.

“Anul acesta, programul Tineri Lideri pentru Agricultură va certifica prima serie de absolvenţi şi va începe o nouă sesiune de cursuri având înscrişi un numărul dublu de tineri fermieri dornici să se specializeze pentru a avea o contribuţie substanţială în dezvoltarea agriculturii româneşti. Suntem onoraţi să avem alături de noi parteneri care împărtăşesc valori comune şi care investesc în educaţie. Cei zece bursieri Agricover se vor alătura tinerilor recrutaţi de Club, cu toţii urmând să beneficieze de o experienţă educaţională unică, bazată pe dezvoltarea abilităţilor de afaceri şi a celor individuale, care adresează cele trei obiective majore ale programului: creşterea competitivităţii, asigurarea succesiunii şi continuităţii afacerilor, leadership şi reprezentare,” a declarat Florian Ciolacu, director executiv al Clubului Fermierilor Români.

Aşadar, având o activitate de peste 20 de ani, Grupul Agricover este principalul jucător din agribusiness-ul românesc. În momentul de faţă în cadrul subsidiarelor Agricover Holding SA îşi desfăşoară activitatea peste 1.050 de angajaţi. Grupul deserveşte un portofoliu de peste 6.500 de clienţi fermieri, care exploatează peste 2,4 milioane de hectare de teren arabil la nivel naţional.

În România, Clubul Fermierilor Români pentru Agricultură Performantă este o asociaţie non-profit şi neguvernamentală a fermierilor din ţara noastră.

Sursa: Agerpres
loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close