Ai nevoie urgentă de bani? Iată soluțiile care te salvează

Mulți dintre noi ne confruntăm de-a lungul vieții cu perioade de colaps financiar. Dacă treci și tu printr-un moment în care cheltuielile neprevăzute ți-au dat peste cap bugetul personal, păstrează-ți calmul și găsește cea mai bună soluție pentru a ieși din impas. Deși te poți baza pe sprijinul prietenilor și al familiei, există și alte variante care te pot ajuta să-ți rezolvi problemele cu banii. Iată care sunt ele:

Un al doilea job 

Dacă timpul îți permite, o soluție bună pentru a face rost de bani în plus este să îți găsești un al doilea job. Nu trebuie să fie un job foarte solicitant, deci poți chiar opta pentru un program de lucru flexibil sau pentru o colaborare remote. 

IT-ul, industria înfrumusețării sau contabilitatea sunt doar câteva dintre domeniile în care poți găsi rapid un serviciu care să întrunească aceste condiții. O altă opțiune avantajoasă este să te angajezi într-un studio de videochat din București, unde ai posibilitatea să-ți alegi un orar de lucru preferențial și unde poți câștiga venituri generoase. 

Creditele rapide 

Creditele rapide sunt oferite de instituțiile nebancare și reprezintă o soluție de avarie pentru rezolvarea urgențelor financiare. Deoarece dobânzile și penalitățile aplicate de către jucătorii din nișă sunt destul de usturătoare, îți recomandăm să ții cont de câteva sfaturi atunci când contractezi un împrumut online. 

În primul rând, nu solicita o sumă mai mare decât ai nevoie – nu uita că va trebui să înapoiezi aceeași sumă, plus un adaos perceput de către compania finanțatoare. Mai apoi, asigură-te că achiți la timp ratele, potrivit graficului de plată convenit. Noțiunile de creditare responsabilă te vor ajuta să stingi cât mai rapid datoria către IFN-ul pe care l-ai ales. 

Pasiunile monetizabile 

Atunci când ai nevoie urgentă de bani, exploreaza-ti lista de pasiuni și alege-le pe cele care pot fi monetizate. Dacă te pricepi la coafuri, la pictură, la reparațiile de mașini sau la orice altceva de care și alți oameni au nevoie, poți câștiga bani de pe urma hobby-ului tău. Deși nu întotdeauna vei obține banii necesari atât de rapid pe cât ți-ai dori, cu siguranță că acest sfat îți va fi de folos pentru a-ți rotunji, pe termen lung, veniturile lunare. 

Descoperirea de cont 

Overdraftul sau descoperirea de cont îți pune la dispoziție o sumă de bani mai mare decât cea pe care o ai pe card, luând în calcul salariul tău. Cele mai multe dintre instituții oferă echivalentul a trei salarii. Dacă optezi pentru această soluție, trebuie să știi că ea impune condiții de creditare destul de stricte. 

De exemplu, anumite bănci îți vor solicita o adeverință salarială care să ateste vechimea ta la compania la care lucrezi. De asemenea, ți se va percepe o dobândă pentru suma pe care o cheltuiești în plus. 

Există o mulțime de variante pentru a depăși un impas financiar. Tot ce trebuie să faci este să o alegi pe cea pe care o consideri potrivită și să ai grijă să eviți supraîndatorarea. 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata