Ai o afacere la inceput de drum? Cum sa investesti si sa economisesti in acelasi timp?

Automobilele rulate reprezinta un procent semnificativ din piata auto din Romania. Multe firme de leasing din tara ofera solutii avantajoase pentru companiile care doresc sa achizitioneze bunuri recuperate de la clientii rau-platnici.

Companiile care acorda astfel de solutii ofera transparenta in ceea ce priveste starea bunurilor recuperate si le dau clientilor toate detaliile necesare pentru ca acestia sa ia cea mai buna decizie de business.

Principalul avantaj al achizitionarii de bunuri recuperate in leasing financiar este faptul ca firmele care ofera astfel de servicii le vand la preturi mai mici decat cele cerute pe piata second-hand.

In ultimii ani, la nivel national, s-a inregistrat o crestere in ceea ce priveste alegerea leasingului ca metoda de finantare. Pentru multe companii, acesta reprezenta un sistem modern si avantajos de achizitionare a bunurilor de folosinta indelungata, facilitand extinderea activitatii, cresterea competitivitatii prin retehnologizare si managementul eficient al resurselor.

Ce este leasingul financiar?

Leasingul financiar are la baza un sistem de plati succesive sub forma unor rate lunare, care sunt achitate pentru utilizarea bunurilor solicitate pe o perioada determinata. Dupa plata ultimei rate, a valorii reziduale si a altor eventuale obligatii stabilite prin contractul de leasing, firma solicitanta va deveni proprietara bunurilor finantate, avand drept de folosinta sau de vanzare asupra acestora.

Un contract de leasing financiar poate avea o perioada minima de un an, iar perioada maxima poate varia in functie de costul bunului finantat, politicile stabilite de compania care ofera finantarea sau indicatorii economici ai firmei care o solicita.

Aprobarea unui contract de leasing financiar este mult mai simpla, rapida si necesita mai putine documente, in comparatie cu un credit bancar. Multe companii de leasing ofera aprobarea unei aplicatii pentru o finantare in termen de 24 de ore.

Mai mult, contractele de leasing financiar sunt flexibile atunci cand vine vorba de nevoile consumatorului. Concret, clientul are optiunea de a renunta inainte de data scadenta, are posibilitatea de a reinnoi prin perioade aditionale si optiunea de a achizitiona vehiculul la terminarea contractului.

Care este avantajul achizitionarii de bunuri recuperate?

Mai ales in cazul companiilor mici, aflate la inceput de drum, decizia de finantare este de cele mai multe ori luata in functie de oportunitatile de crestere. In acest context, leasingul financiar le permite acestor firme sa investeasca si sa se dezvolte in acelasi timp. Astfel, principalul fundament pe care se bazeaza companiile mici atunci cand solicita o finantare prin leasing este  capacitatea de a-si creste veniturile cu ajutorul bunului cumparat.

Ca investitiile sa fie mult mai profitabile, tot mai multe companii vor sa achizitioneze bunuri recuperate, in cele mai multe cazuri autoturisme, deoarece au posibilitatea de a procura masini intr-o stare foarte buna, sub pretul pietei. Mai mult, achizitia este una sigura, care nu presupune ipoteci sau sechestre. In cazul leasingului, garantia este chiar bunul solicitat, iar acest lucru este un motiv in plus pentru ca firmele mici sa aleaga aceasta forma de finantare.

De cele mai multe ori, aceste autoturisme au facut obiectul unor contracte de leasing, dar care au fost apoi recuperate de la clienti, din cauze care tin de intarzierea platii ratelor stabilite contractual.

Astfel, finantarea prin leasing a unor bunuri recuperate prezinta o serie de avantaje pe care companiile mici trebuie sa le ia in calcul atunci cand se afla in punctul de a face o investitie.

In concluzie, achizitionarea de bunuri recuperate prin leasing financiar prezinta o serie de avantaje pe care tot mai multe firme din Romania le iau in calcul atunci cand vine vorba despre o investitie. Pe langa avantajul garantiei, flexibilitatea la nivelul contractului sau aprobarea intr-un timp scurt, contractarea unor bunuri recuperate le va permite firmelor sa achizitioneze produse la un pret mai mic decat cel al pietei. In acest fel, sansele de dezvoltare in afaceri vor fi si ele pe o panta ascendenta.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata