Alegerea inelului de logodna: cat este de simplu sau complicat sa-ti multumesti iubita?

18

După ce te-ai gândit de nenumărate ori la acest aspect, concluzia este acum clară: ți-ai găsit cealaltă jumătate! Este timpul, deci, să faci pasul cel mare și să-i arăți angajamentul tău deplin. În mod tradițional, aceasta implică o cerere formală de căsătorie. Oricum ar fi, știm că vine aproape automat cu un inel de logodnă. Însă, atunci când alegem această bijuterie simbolică, putem întâlni uneori anumite dificultăți. Ce tip de inel să alegi? Ce materiale? Ce mărime ? Atâtea întrebări ale căror răspunsuri vor depinde de gusturile viitoarei mirese precum și de bugetul pe care dorești să îl dedici acestei bijuterii. Așa că, îți vom oferi câteva sfaturi pentru a te lumina și te inspiră în toată această etapă spinoasă și a face că alegerea inelului de logodna să fie floare la ureche.

Înainte de a intră în problema gusturilor celeilalte jumătăți sau a bugetului tău, iată un memento rapid despre diferența dintre un inel de logodnă și o verighetă.

Inelul de logodnă este o bijuterie care este oferită în mod tradițional celeilalte jumătăți în ziua cererii în căsătorie. Dacă partenera ta acceptă, aceasta îl va purta pe degetul inelar stâng. De obicei, inelul de logodnă este un inel de aur și are o singură piatră albă, denumită Solitaire. Însă, în ultimii ani, inelele de logodnă de argint sunt și acestea în vogă și reprezintă o opțiune mult mai fiabilă din multe puncte de vedere. În timp ce tradiția spune că bărbatul alege singur inelul de logodnă înainte de a face cererea, alegerea este din ce în ce mai des făcută de amândoi sau de femeie însăși.

Verigheta este un inel de aur care sigilează uniunea celor doi, care se poartă tot pe degetul inelar stâng în ziua nunții. Contrar a ceea ce cred mulți bărbați, o femeie poate decide să poarte inelul de logodnă și verigheta împreună, după ce se căsătorește. De obicei, investiția este mai mult pentru inelul de logodnă decât pentru verighetă. Ambele bijuterii sunt destinate păstrării pe viață, de unde și importanța alegerii inelelor de calitate.

Pentru a găsi inelul perfect în multitudinea de inele de logodnă, iată câteva puncte după care să te ghidezi:

Ce metal să alegi?

Argintul: pentru un inel de logodnă, argintul nu este în general primul considerent. Deși aspectul său strălucitor, inoxidabil, poate părea un argument serios, argintul este prea puțin luat în serios. Totuși, ținând cont că tot mai multe femei iubesc argintul, inelul de logodnă din acest metal prețios poate fi cea mai bună alegere pentru o bijuterie care ar trebui să reziste toată viața! În plus, prețul sau imbatabil te va cuceri pe loc!

Aurul: acesta este principalul metal folosit pentru a confecționa inelele de logodnă. Majoritatea bijuteriilor sunt realizate din aur de 18k sau 14K, ceea ce înseamnă că este asociat cu alte metale. Această asociere este cea care definește culoarea sa aurie (galben, roz, alb sau negru). De exemplu, un aur roz este rezultatul unei cantități mai mari de cupru din aliaj.

Ce piatră?

Pietrele semiprețioase: sunt mai accesibile decât pietrele prețioase. În general, mulți bărbați alg un inel cu o piatră semiprețioasă pentru că astfel pot oferi iubitei un inel frumos cu piatră deosebită și nu vor depăși bugetul.

Pietre prețioase: există 4 pietre prețioase: diamant, smarald, rubin și safir. Diamantul este ales mai regulat pentru acest tip de inel. Această este cea mai puternică piatră. Modul în care se modelează piatră are, de asemenea, un impact asupra rezistenței sale. Desigur, un astfel de inel va costa o avere și nu oricine își poate permite așa ceva.

Ce tipuri de bijuterii apreciază iubita ta?

Doi factori vor determina apoi alegerea acestei bijuterii simbolice: bugetul și dorința de a-i face pe plac! Acest ultim punct este evident esențial. Ideea este să optezi pentru un model care sigur o va seduce și care va rămâne atemporal de-a lungul anilor. Totuși, este posibil să aibă deja o idee destul de bună despre ceea ce ar dori să vadă în jurul degetului inelar în cazul unei ipotetice cereri de căsătorie. Mai mult, probabil că a trimis inocent câteva semnale la care nu ai fost neapărat atent. Nu este prea târziu să încerci să le descifrezi sau să le scoți la suprafață. Uneori ea poate ți-a arătat în mod voluntar un model, un stil de inel care i s-a părut foarte frumos. Este esențial să acorzi o atenție specială acestui tip de remarcă “inofensivă”.

Iată și o serie mică de întrebări ale căror răspunsuri pot fi de mare ajutor în alegerea inelului:

Poartă bijuterii și, mai precis, inele? Dacă nu este cazul, va fi cu siguranță necesar să ne îndreptăm către un model atemporal și destul de discret.

Este o bijuterie pe care ea o poate purta și asumă zilnic? Într-adevăr, în cazul în care vezi un solitaire cu o piatră colorată, asigură-te că va îndrăzni să-l pună pe deget în toate circumstanțele și cu toate ținutele ei.

Are obiceiul să poarte bijuterii discrete sau impozante? Dacă alegi un diamant proeminent, gândește-te la sarcinile zilnice ale iubitei tale. O piatră uriașă o poate face să viseze, dar poate fi și o luptă să o poarte în fiecare zi. Vei găsi răspunsul la această întrebare observând pur și simplu ceea ce poartă deja.

Cine te-ar putea ajuta cu această alegere? De ce să nu rogi pe cineva apropiat să te ajute? Fie că este vorba de părinții ei sau de cea mai bună prietenă a ei, vei găsi pe cineva care o cunoaște (aproape) la fel de bine că tine…

Cât ar trebui să cheltui pentru un inel de logodnă?

Când ai o idee mai precisă despre tipul de inel care ar putea să-i placă iubitei, va apărea problema bugetului pe care dorești să-l aloci acestui obiect. După cum s-a menționat mai devreme în articol, prețul bijuteriei va depinde de metalul ales, precum și de dimensiunea pietrei. Desigur, este important să aloci un buget în limita posibilităților tale, iar iubita te ar trebui să aprecieze mai mult ceea ce înseamnă acest inel!

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata