Alexandru Bologan: România are paşi de recuperat la infrastructura de comunicaţii şi este vremea să facem ceva

56

Cu ocazia Zilei Comunicaţiilor, Alexandru Bologan a declarat că România are paşi de recuperat din punct de vedere al infrastructurii de comunicaţii şi este vremea să facem ceva, a afirmat astfel, joi, secretarul de stat în Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării (MCID), la cea de-a 25-a ediţie a evenimentului.

În România, „Programul de guvernare acordă o importanţă deosebită pentru comunicaţii şi asta ne bucură. Faptul că ţara noastră are paşi de recuperat din punct de vedere al infrastructurii de comunicaţii o ştim şi noi, au ştiut-o şi guvernele anterioare. Este vremea să facem ceva şi programul de guvernare ne oferă soluţii. S-au prevăzut obiective clare să ajute domeniul de comunicaţii şi digitalizare. În următorii patru ani se vor adopta măsuri care să răspundă eficient nevoilor de conectivitate, atât de integrare rapidă a noilor tehnologii, cât şi ca dezvoltare a infrastructurii de comunicaţii. Mă refer la implementarea şi dezvoltarea noilor tehnologii 5G, respectând bineînţeles Memorandumul semnat între România şi SUA, care se referă la combaterea riscurilor de securitate cibernetică generată de furnizorii 5G, apoi consolidarea parteneriatului dintre autorităţi şi sectorul privat pentru dezvoltarea şi implementarea de noi tehnologii în proiecte de infrastructură de comunicaţii, dezvoltarea reţelei de radiodifuziune digitală terestră şi, bineînţeles, operaţionalizarea conceptului de autostrăzi 5G”, a afirmat Bologan.

Din punct de vedere economic, oficialul ministerului de resort a punctat, de asemenea, că statul trebuie să devină un partener viabil pentru mediul privat, astfel încât infrastructura pusă la dispoziţie să vină în sprijinul antreprenorilor.

„Au fost subiecte cunoscute şi mai puţin cunoscute în spaţiul public. Vă asigur că noua echipă de la Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării va trata toate aceste subiecte în egală măsură. Cu toţii ne dorim o Românie în care să nu se mai plimbe hârtiile. Toţi ne dorim ca potenţialul uman pe care îl are România în domeniul comunicaţiilor să fie exploatat la maximum. Este mult de muncă şi vreau ca statul să devină un partener viabil pentru mediul privat, astfel încât infrastructura pusă la dispoziţie să vină în sprijinul antreprenorilor. Sperăm ca actualul context politic să fie favorabil şi să intrăm pe un făgaş normal. Sper ca Legea 5G să fi trecută cât mai repede, poate azi în şedinţa de Guvern dacă va fi totul normal”, a menţionat reprezentantul MCID.

În cadrul acestui eveniment, reprezentanţi ai instituţiilor publice (Ministerul Cercetării Inovării şi Digitalizării, ANCOM, ADR, STS) şi actori relevanţi din mediul privat (Ericsson, Huawei, Orange România, Digi România, Telekom România, Vodafone România) participă, joi, la ediţia cu numărul 25 a conferinţei Ziua Comunicaţiilor, organizată în sistem hibrid.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Consent management powered by Real Cookie Banner